hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cenk Tosun Türk milli takımını seçti

    Cenk Tosun Türk milli takımını seçti
    expand

    Gaziantepspor'un Almanya doğumlu forveti Cenk Tosun Türk milli takımını seçti.

    Sergilediği futbolla Gaziantepspor'un yükselişinde büyük pay sahibi olan Cenk Tosun, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı.

    Türkiye Futbol Federasyonu, bu sezon ara transferde Bundesliga elibi Eintracht Frankfurt'tan Gaziantepspor'a gelen Almanya doğumlu 19 yaşındaki forvetin Türk milli takımını seçtiğini duyurdu.

    TFF'den yapılan açıklamada, "Cenk, A milli takım teknik direktörü Guus Hiddink, sorumlu yardımcı Oğuz Çetin ve idari koordinatör Okan Buruk ile bir görüşme yaptı. Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl ve teknik direktör Tolunay Kafkas'ın destekleriyle gerçekleşen görüşmenin ardından, genç futbolcu kendisine yapılan teklife olumlu yanıt verdi" denildi.

    Cenk, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray'a ve ligdeki Bursaspor maçında ikişer gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

    Eintracht Frankfurt'un altyapısında yetişen genç forvet, Almanya U21 ve U19 takımlarında forma giydi.

    "Çok mutluyum, gururluyum"

    Cenk Tosun, Gaziantepspor Celal Doğan tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Türk milli takımında oynama teklifini seve seve kabul ettiğini söyledi.

    Cenk, " ülkeme olan borcum nedeniyle bundan (milli formayı giymekten) büyük mutluluk duyacağımı ifade ettim. A milli takımda forma giymeyi kabul ettim. Çok mutluyum, gururluyum" dedi.

    Son günlerde Alman milli takımında oynaması veya Türk milli takımına gelip gelmeyeceği ile ilgili olarak çok şeylerin yazılıp çizildiğini anlatan Cenk Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bugün artık bu konuya son noktayı koyuyoruz. Hiddink bana çok iyi şeyler anlattı. Uzun zamandır beni izlediğini, çok beğendiğini, A milli takımda düşündüklerini ve forma vermek istediklerini söyledi. Gaziantepspor'a gelmekle doğru bir iş yaptığımı, şımarmadan aynı futbolumu üstüne koyarak devam ettirmemi istedi. Türk milli takımına katılacak yeni gençlerle ileride iyi işler yapacaklarını ifade etti.

    "Türk milli takımını seçmemde ailem, teknik direktörüm, kulüp başkanım etkili oldular. Burayı ben kendi kararımla seçtim. Vatanım için her şeyimi vereceğim. Sonuçta çocukluğumdan beri en büyük hayalim olan Türk milli takımının ay yıldızlı formasını giyeceğim için çok mutluyum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow