hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursaspor tahkim kuruluna gidiyor

    Bursaspor tahkim kuruluna gidiyor
    expand

    Bursaspor kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, saha dışı olayları nedeniyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçına ilişkin olarak verdiği, "hükmen yenilgi ve beş maç dış sahada seyircisiz maç oynama" cezası için tahkim kuruluna başvuracak.

    Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Öztürk Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tahkim Kuruluna itiraz içi 20 Mayıs Cuma akşamına kadar sürelerinin olduğunu söyledi.

    Oluşturdukları hukuk kurulunun, verilen cezanın ardından çok sıkı bir çalışma başlattığını, 2 bin 500 sayfa metni taradıklarını dile getiren Yazıcı, TFF tahkim ve disiplin kurulunun daha önce aldığı emsal kararları, UEFA ve FIFA'daki benzer kararları da incelediklerini ifade etti.

    Yazıcı, emsal kararları dışında uzman görüşlere de başvurduklarını belirterek, Tahkim Kuruluna görsel dokümanlar da sunacaklarını bildirdi.

    Yazıcı, "toplantının duruşma şeklinde olmasını isteyeceğiz. Çünkü bu sadece Bursaspor'un değil tüm kentin savunması" dedi. Tahkim kurulunun TFF tarafından atandığını anımsatan Yazıcı şunları kaydetti:

    "Tahkim kurulunda yer alan hukukçulara sözümüz yok ama biz kurulun bağımsız olmasını arzuluyoruz. UEFA normları da bunu emrediyor zaten. Biz itiraz dosyamızı büyük ölçüde hazırladık. Toplantıda görsel sunum için de hazırlık yapılmasını isteyeceğiz.

    "Eğer kriterler doğru uygulanırsa hükmen yenilgi cezasının iptal edilmesi, diğer cezalarda da büyük bir indirime gidilmesi gerekiyor. Tahkim kurulunun iyi bir hukuk sınavından geçeceğini düşünüyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow