hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi

    Şampiyonlar Liginde kuralar çekildi
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları çekildi. Trabzonspor'un grubundan 1. çıkan Inter, Marsilya ile eşleşirken CSKA Moskova ise Real Madrid ile eşleşti. Kuradaki en zorlu eşleşme Milan ile Arsenal arasında gerçekleşti.

    Grup aşaması tamamlanan UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların katılımıyla 2. tur kuraları çekildi.

    İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimine göre son şampiyon Barcelona, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla eşleşti.

    Şampiyonlar Ligi'nde 4 şampiyonluğu bulunan ve bu yıl da şampiyonluğu hedefleyen Barcelona, Alman ekibiyle daha önce 3 kez eşleşti. 1988'deki ilk randevuda Bayer Leverkusen ile UEFA Kupası çeyrek finalinde karşılaşan Barcelona, deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibiyle golsüz berabere kaldı, evindeki maçta ise 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

    İkinci randevu ise 2001 yılında Şampiyonlar Ligi grup maçlarında oldu. Bu maçlarda her iki takım da evinde oynadıkları maçları 2-1 kazandı. İki takım, ertesi yıl yine Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düştü. Bu kez Barcelona deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1, rövanşını ise 2-0 kazanmayı başardı.

    -Son 16'daki iki İngiliz takımı İtalyan ekiplerle eşleşti-

    Kura çekiminde, son 16'ya kalma başarısını gösteren 2 İngiliz ekibinin ikinci turda İtalyan takımlarıyla eşleşmesi dikkati çekti.

    Kura çekimine göre Arsenal, AC Milan, Napoli ise Chelsea ile eşleşti.

    1995 yılındaki Avrupa Süper Kupa finalinde, evinde oynadığı maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan Arsenal, deplasmanda 2-0 kaybetti. İki takımın 2008 yılındaki
    Şampiyonlar Ligi eşleşmesinde ise gülen taraf Arsenal oldu. Son 16'da eşleyen taraflar ilk olarak İngiltere'de karşılaştı ve bu mücadele golsüz berabere bitti.

    İtalya'da oynanan maçta ise Arsenal rakibine 2-0 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

    Chelsea ise tarihinde ilk kez ikinci tura çıkma başarısını gösteren Napoli ile eşleşti. Ligde taraftarlarını fazla memnun edemeyen İngiliz ekibi, Napoli ile ilk kez karşılaşacak.

    Kendi stadyumunda yapılacak final maçında boy göstermeyi arzulayan Bayern Münih, ikinci turda İsviçre'nin Basel takımıyla eşleşti.

    Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl aynı grupta yer alan iki ekip arasındaki maçları Bayern Münih evinde 3-0 ve deplasmanda 2-1 kazanmıştı.

    İlk turda Trabzonspor ile aynı grupta yer alan ve grubundan ilk sırada çıkmayı başaran İnter, ikinci turda Marsilya ile mücadele edecek. İki takım daha önce 2004 UEFA Kupası çeyrek finalinde karşılaşmış ve Fransız ekip her iki karşılaşmayı da 1-0 kazanmıştı.

    Şampiyonlar Ligi'nde 10. şampiyonluğunu hedefleyen Real Madrid'in ikinci turdaki rakibi ise CSKA Moskova oldu. İkinci turdaki diğer eşleşmelerde, Lyon-APOEL ve Zenit-Benfica karşı karşıya gelecek.

    İkinci turda ilk maçlar 14-15 Şubat ve 21-22 Şubat'ta oynanacak. Rövanş karşılaşmaları ise 6-7 Mart ve 13-14 Mart'ta yapılacak. Final mücadelesi, 19 Mayıs'ta Münih'in Allianz Arena stadyumunda oynanacak.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak ikinci turda, ilk karşılaşmalar 14-15 Şubat ve 21-22 Şubat'ta yapılacak. Rövanş karşılaşmaları ise 6-7 Mart ve 13-14 Mart'ta oynanacak.

    Eşleşmeler şöyle oldu:

    Basel - Bayern Münih
    Bayer Leverkusen - Barcelona
    CSKA Moskova - Real Madrid
    Zenit - Benfica
    Marsilya - Inter
    Lyon - Apoel
    Napoli - Chelsea
    Milan - Arsenal

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow