hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TASİŞ operasyonunda 26 tutuklama

    TASİŞ operasyonunda 26 tutuklama
    expand

    8 ilde Gümrük Müsteşarlığı'na bağlı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (TASİŞ) ihale çetesine yönelik başlatılan operasyonda, aralarında çete lideri olduğu belirtilen G.N. ile TASİŞ İzmir Şube Müdürü ve 3 memurun da bulunduğu 26 kişi tutuklandı.

    TASİŞ'teki ihalelere girmek isterken engellenen bir işadamının, yazdığı mektubun ardından İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

    Geçen cuma günü İzmir, İstanbul, Manisa, Antalya, Bursa, Mersin, Denizli ve Ankara'da toplam 100 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

    Çete lideri G.N., TASİŞ İzmir Şube Müdürü N.Ç. ve ihale biriminde görevli 3 memurun da aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

    Polisin araştırmasında, çete üyelerinin, TASİŞ'teki resmi ihaleleri, anlaşarak bir kişinin almasını sağladıkları, düşük fiyata alınan mallar için de kendi aralarında ikinci kez korsan ihale yaptıkları belirlendi.

    Usulsüz ihalelerin şube müdürü ve memurlarca onaylanması karşılığında rüşvet veren şüphelilerin ayrıca, kendi adamlarının dışında ihaleye girmek isteyenleri de tehdit ettiği saptandı.

    Mahkeme 22 saat sürdü

    Sorgularının ardından, şüphelilerden 54'ü dün adliyeye sevkedilirken, 6'sı serbest bırakıldı.

    Yaklaşık 22 saat süren ve bugün saat 07.00'de biten mahkeme sonucunda, aralarında çete lideri G.N. ile TASİŞ İzmir Şube Müdürü ve 3 memurun da bulunduğu 26 kişi tutuklandı.

    Şüphelilerden 8'i savcılık, 20'si ise, mahkemece serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow