hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadro için eylem yapan işçilere 27'şer yıl hapis istemi

    Kadro için eylem yapan işçilere 27şer yıl hapis istemi
    expand

    Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 'destek hizmetleri' ve 'temizlik' ihalelerini protesto ve kadro eyleminde polisin görevini engelledikleri ileri sürülen 25 taşeron işçi ve sendikacı hakkında 27'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Bin 700 taşeron işçinin çalıştığı Çukurova Üniversitesi'nde 22 Ağustos'ta destek hizmetleri ve temiz ihalelerinin yapılacağı salonun önünde bekleyen Dev Sağlık İş ve SES yöneticileri ile 300 kadar taşeron işçi, oturma eylemi yaptı.

     Uyarılara karşın dağılmayan işçi ve sendikacılara polis müdahale etti. Çıkan arbedede 23 işçi yaralandı. Aralarında, DİSK Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar, Dev Sağlık İş Çukurova Bölge Başkanı Bülent Kara ve Dev Sağlık İş Yönetim Kurulu Üyesi Cumali Bolat'ın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

    Yaptıkları eylemle ihaleleri engelledikleri iddia edilen şüpheliler, sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 25 kişi hakkında iddianame hazırladı. Savcı, şüphelilerin her bir ihaleden 12'şer yıl olmak üzere 2 ihaleden 24'er yıl, polislere görevlerini yaptırmamaktan da 3'er yıl olmak üzere toplam 27'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Haklarında toplam 27'şer yıl hapis cezası istenen 25 sendikacı ve işçi, Cumhuriyet Savcısı'na verdikleri ifadelerinde, suçlamayı kabul etmeyip, sadece ihale salonunun bulunduğu yere oturma eyleme yapmaya gittiklerini, bu sırada polislerin müdahalesiyle karşılaşıp yaralandıklarını ileri sürdü. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow