hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beklenen açıklama geldi: 17 Nisan okullar tatil mi? | Üniversiteler tatil olacak mı?

    Beklenen açıklama geldi: 17 Nisan okullar tatil mi | Üniversiteler tatil olacak mı
    expand

    Öğrencilerin en çok merak ettiği soru: 17 Nisan okullar tatil mi sorusuna Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verirken, üniversiteler tatil olacak mı sorusunun cevabı için YÖK ne diyor? 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda görevli olacak öğretmenler ve okulların seçime göre dizayn edilmesinden ötürü Milli Eğitim Bakanlı Yılmaz açıklamalarda bulundu. Öte yandan referandum ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor? Okullar tatil mi ve üniversitelerde son durum sorularının cevabı haber içeriğimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenciler tarafından sorulan soruya "17 Nisan'da okullar tatil mi", Milli Eğitimn Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı. Üniversiteler konusunda açıklama getirilmezken, gözler YÖK'e ve üniversite rektörlüğüne çevrilmiş durumda. Referandum günü öğretmenlerin geç saatlerde kadar görevli olacaklarından ötürü Bakan Yılmaz “16 Nisan'da halk oylamasını yapıyoruz, sandık kurullarında birçok öğretmenimiz görev almakta. Sayımların sağlıklı olabilmesi için, yapılacak itirazların da yine sağlıklı şekilde neticelenebilmesi için, aynı zamanda okullarımızda düzenin sağlanması ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için Başbakan'ımızın talimatıyla 17 Nisan'ı tatil etme kararı aldık” açıklamasında bulundu.

    Beklenen açıklama geldi: 17 Nisan okullar tatil mi | Üniversiteler tatil olacak mı

    Bakan Yılmaz'ın açıklamasından sonra sosyal medyada birçok öğrenci Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a teşekkür etmesi dikkat çekti.

    Üniversitelerde son durum nedir?

    Üniversiteler, tatil konusunda bağımsız karar aldıklarından ötürü bu konuda net bir cevap yoktur. Üniversiteler tatil konusunda kendi resmi web sitelerinde açıklamaktadır. Oy verme gününden sonraki gün üniversitelerle ilgili kamuoyu açıklaması geldiği zaman haber içeriğimizde yer alacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16 Nisan’da referandum saatleri

    YSK’nın belirlediği Doğu’daki illerde oy verme saatleri sabah 07:00’de başlıyor, 16:00’da sona eriyor. Doğu haricindeki illerde ise oy verme sabah 08:00’de başlıyor, 17:00’de sona eriyor. Saat 17:00’den sonra oy verme işlemleri yapılmayacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow