hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yeni bir Avrupa topluluğu kurulmalı"

    Yeni bir Avrupa topluluğu kurulmalı
    expand

    İngiliz İşçi Partisi'nin tarihindeki en önemli isimlerden biri ve eski İngiltere Dışişleri Bakanı Lord David Owen, İngiltere'nin en kısa zamanda Avrupa Birliği'nden ayrılarak Türkiye ve İzlanda gibi AB dışı ülkelerle yeni bir Avrupa Topluluğu kurması gerektiğini söyledi.

    The Times gazetesine konuşan Lord Owen, Avrupa Birliği'nin Almanya'nın kontrolunda “tek bir ülke birliğine" doğru hızla gittiğini savunarak, “En kısa zmanda İngiliz seçmene iki soru sorulmalı: AB'de kalmak mı yoksa ayrılmak mı iyi? Euroya katılmak mı yoksa şimdiki gibi euro dışı kalmak mı iyi?" dedi.

    Avrupa Birliği'nin tarihindeki en önemli krizini yaşadığını hatırlatan Owen, İngiltere'nin birlikten ayrılması için en ideal zamanın bugünler olduğunu kaydederek, “İngiltere, Brüksel'le ilişkilerini kesip, Türkiye ve İzlanda gibi AB dışı ülkelerde daha geniş bir Avrupa Topluluğu oluşturmalıdır. Çünkü İngiltere'nin AB vizyonu, Almanya'nın tek bir ülke gibi, onun kontrolünde neredeyse tam entegrasyonu hedefleyen hedefiyle uyuşmamaktadırö diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow