hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşir Atalay'dan "Kürtçe eğitim" açıklaması

    Beşir Atalaydan Kürtçe eğitim açıklaması
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni eğitim yılında Kürtçe'nin yanı sıra Arapça gibi dillerin de seçmeli ders olarak okutulacağını belirterek, "Biz yeni bir adım attık. Bu, çok önemli bir adım. Bu kültürel haklar, çoğulcu yapıyı oluşturmak için attığımız en önemli adımdır. Bunun çok büyük ferahlık ve rahatlık getireceğine inanıyorum. Bunlardan korkmamak lazım" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AA Editör Masası'na katıldı. Burada soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Devlet Denetleme Kurulu'nun 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporu hakkında, "Devlet Denetleme Kurulu eminim titiz bir çalışma yapmıştır. İşte bütün bunlar herhalde artık yargı kanalıyla, herhalde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidiyor. Orası bu rapor üzerinden yürüyerek incelemesini yapacak. Sonuçta bir değerlendirme de onlar yapmış olacaklar. O sürecin içinde yargı yoluyla devam edilecek" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 28 Şubat sürecinde çok büyük rolü olduğunu belirterek, "28 Şubat sürecinin bir anlamda koordinatörüdür" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow