hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgür Üniversite'de güz dönemi başlıyor

    Özgür Üniversitede güz dönemi başlıyor
    expand

    İstanbul Özgür Üniversite'nin 3 ay sürecek güz dönemi, 13 Ekim Cumartesi günü Fikret Başkaya'nın "Emperyalizmin yeni stratejisi: Kaos" başlıklı semineriyle açılacak. Önceki dönemlerde yakından takip edilen seminerler bu dönemde ilgi çekici içerikler ile sunulacak.

    Felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve psikoloji gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi Seminerleri dizisi, "İslam ve emperyalizm: Ortadoğu'da neler oluyor?" üst başlığıyla gerçekleşecek. Bu seminer dizisinde Erdoğan Aydın, Erhan Keleşoğlu, Faik Bulut, Foti Benlisoy, Fulya Atacan, İsmail Beşikçi, Seda Altuğ, Yüksel Taşkın değişik alt başlıklar ile Ortadoğu'da neler oluyor? Sorusuna cevap arayacaklar.

    Taner Timur'un Cumartesi günleri vereceği "Çağdaş Düşünce ve Marksizm" seminerlerinin yanı sıra aynı gün Doğan Şahin'in "Psikososyal" üst başlığıyla sunacağı çalışma yer alacak. Pazartesi akşamları İzettin Önder "Dünya sistemleri ve Türkiye " başlıklı semineri yer alırken Salı akşamları Sungur Savran ve Ahmet Tonak tarafından "Kapital'i Okuyoruz"  başlığı altında daha önce Kapital'in 1. Cildinin okunduğu çalışmanın devamı olarak 2.cilt okunacak. Bu seminere katılacak olanların geçen yıl okuma grubuna katılmış olmaları zorunlu değilse bile büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

    Çarşamba akşamları Ercan Kanar'ın "Özgürlükçü Felsefe Işığında Reel Hukuk Sistemlerinin İrdelenmesi ve Alternatif Hukuk Mücadelesi" başlıklı semineri yer alırken Perşembe akşamları Osman Tiftikçi tarafından sunulacak "Türkiye'de Cemaatler Devlet Dindarlığı İslamcılık" çalışması yer alacak. Ayrıca perşembe akşamları Kurtar Tanyılmaz tarafından verilecek "Siyasal İktisat ve Eleştirisi" semineri yer alacak. Cengiz Gündoğdu'nun Cuma akşamı vereceği "Felsefe Yolu" semineri ile felsefe tarihine yol alınacak.

    Güz döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle:  Sanem Soylu/Batı Resim Tarihi Tartışmaları, Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu,/ Hayat Dersleri/ Haydar Özay / Resim Atölyesi, Erkut Sezgin /Dil Felsefesi.

    Özgür Üniversite'nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da  (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow