hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Görünmeyen Medeniyetler" sergisi yarın açılacak

    Görünmeyen Medeniyetler sergisi yarın açılacak
    expand

    Ressam Serkan Bayer'in, üçüncü kişisel sergisi "Görünmeyen Medeniyetler", yarın Galeri Artist Çukurcuma'da açılacak.

    Yurt dışındaki ilk sergisini 2010 yılında Berlin'de açan Serkan Bayer, bu sergisiyle popüler kültürün eleştirisi üzerine özel bir proje hayata geçirdi.

    Berlin'deki sanatseverlerin yoğun katılım sağladığı sergi, büyük ilgi görerek sanatçının başarılarını Almanya'ya taşıdı.

    İstanbul'daki ilk sergisini Mart 2011'de açan sanatçı, 20 yıl süren çalışmalarından oluşan bir retrospektif sergisiyle İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

    Serkan Bayer, altyapısını 20 yıllık sanat birikimiyle oluşturduğu eserlerini, Galeri Artist Çukurcuma'da açacağı "Görünmeyen Medeniyetler" sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak.

    Elazığ'da 1975 yılında doğan sanatçı 2000'li yılların başlarında yüksek lisans sürecinde sanat teorisi ve felsefesi konusundaki eğitimini ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı ve resim sanatçısı Prof Dr. Jale Nejdet Erzen ve Doç. Dr. Handan Tunç tarafından alarak felsefi altyapısını güçlendirdi.

    Bayer, sanat çalışmalarının yanı sıra reklam sektöründe de uzun süre yaratıcı yönetmen ve sanat yönetmeni olarak ulusal/uluslar arası markalarla beraber bir çok başarılı kampanya ve projeye imza attı.

    Çocuk yaşta sanatla buluşan Bayer, akademik eğitiminin ardından sanat hayatına devam etti ve sanatla ilgili araştırmalarını sürdürdü. Sanat eserlerinde ve sanat anlayışında günümüzdeki yaklaşım biçimlerinin dışında durarak ekol anlayışını reddetti. Üzerinde titizlikle çalıştığı, din mitolojilerinden ve İslami metaforlardan beslenen sanatçı, eserlerinde antik çağ efsanelerini de işliyor.

    Serkan Bayer, 30 Kasım tarihine kadar sürecek Galeri Artist Çukurcuma sergisinin ardından 2013 yılında Münih'te sergi açacak.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow