hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terim hem üzgün hem sevinçli

    Terim hem üzgün hem sevinçli
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Kazanamadığımız için üzgünüm ama kaybetmediğimiz için de sevinçliyiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terim, 0-0 beraberlikle biten Trabzonspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, iki tarafından da kazanmayı istediğini, ancak bunda başarılı olamadığını belirterek, "İki tane büyük takımın son maçından beraberlik çıktı.

    Her şeye rağmen lider bitirdiğimiz için memnunum. Maçın ilk yarısında istediklerimizi belirli ölçüde yaptık ama ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemem. Son dakikalarda kaybedebilirdik. Trabzon'da, bu sahada, bu seyirciyle bu takımla oynamak kolay değil. Kazanamadığımız için üzgünüm ama kaybetmediğimiz için de sevinçliyim" diye konuştu.

    -"Burak'ı Lokomotif Moskova'dan aldık"-

    Terim, bir gazetecinin, "Burak kendisine yönelik tepkilere ilişkin (Burada şampiyon olduğumuz unutulmasın) demiş. Oyuncunuz, ezeli rakibinizin şampiyonluğuna gönderme yapmış oluyor. Bu konuda bir yorumunuz olur mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

    "Açıkçası Burak'a çok ağır tepkiler geldi. Şöyle bakıyorum, Trabzonspor bizim hakikaten dostumuz. Burada söylenecek gibi bir şey de değil yani, gerçekten dostumuz. Bir şeyleri iyi anlatmak lazım belki de. Selçuk'un bonservisi yoktu.

    Başka kulüpler alacakken biz aldık. Ceyhun da aynen öyle. Zaten gitmesini istemişti Trabzonspor. Engin için resmen iki taraf oturdu pazarlık etti. Onu da zaten göndermişti Trabzonspor. Umut'u Fransa'dan aldık. Burak'ı da Lokomotif Moskova'dan aldık. Trabzonspor'un mukaveleli oyuncusuna Galatasaray Başkanı ve teknik heyetinin herhangi bir şeyi söz konusu olamaz. Burak da hizmetinin karşılığının başka türlü olmasını istedi. Umut'a nasıl davranılmışsa Burak da konuşmasında (Burada goller attım, başarılı oldum. Keşke bana da bu yapılsaydı) mesajını verdi galiba."

    Terim, konuşmasında oyuncularının bugün özellikle ikinci yarıda kötü bir performans sergilediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

    "Açıkçası bazen tatile erken çıkılıyor. Ne kadar isterseniz isteyin oyuncunun beyninden alamıyorsunuz bunu. İkinci yarıda değişiklikler yapmamıza rağmen idareli oynayamadık. Trabzonspor'u da yabana atmamak lazım. Onlar da önemli bir takım. Seyircisi de müthiş destek verdi bugün. Oyunun kritik bazı bölümlerinde öne geçebilirdik. Son günlerin en iyi oyuncularından biri Riera, bugün sahanın en kötüsüydü. Hangi ortayı atabilse gol pozisyonu olacaktı. Daha zengin oynamalıydık."

    -"Almış olmak için oyuncu almayız"-

    Terim, transfer yapılıp yapılmayacağıyla ilgili olarak ise "Eğer Galatasaray'a bir katkısı olacaksa bizi bir ileri seviyeye götürecekse transfer yapılır. Ama başkanımla henüz oturup da eksik bölgeleri tespit eden ve 'şunlara ihtiyacımız var' dediğimiz bir toplantı yapmadık. Yarından sonra artık iletişim
    kurup bu toplantıyı yapacağız. Almış olmak için oyuncu almayız. Alırken kulübümüzü de düşünerek hareket ederiz. Şu andan itibaren bu çalışmaları hep beraber yapacağız" diye konuştu.

    Terim, herkesin yeni yılını kutlayarak sözlerini şöyle tamamladı:

    "Yeni yıl ülkemize, komşularımıza, dünyaya barış getirsin. Galatasaray'ın başkanıyla yöneticisiyle divanıyla profesyoneliyle sporcusuyla teknik adamıyla taraftarıyla her zamankinden daha çok birlik, beraberlik içinde olmaya ihtiyacı vardır. Bunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü büyük Galatasaray'ı hak ettiği yerlere taşımak için hepimizin emeğini, enerjisini birleştirmesi gerek. Ülkemiz için de dünya futbolu için de ekonomik olarak ilginç bir dönemden geçiyoruz. Bugünün gerçeklerini göz ardı etmeden geleceği ancak böyle inşa edebiliriz. Özellikle yeni yılda daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow