hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liselileri kızdıran kaza!

    Liselileri kızdıran kaza
    expand

    Hakkari'de bu yıl hizmet açılan Endüstri Meslek Lisesi'nde 4'üncü katından asansör boşluğuna düşen birinci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Yusuf Ferdi Özatak, ağır yaralandı. Lisedeki bir grup öğrenci arkadaşlarının ağır yaralanması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermeyince okul önünde oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari'nin Aşağı Merzan Mahallesi'nde bulunan ve bu yıl hizmete giren Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilerden Yusuf Ferdi Özatak, 4'üncü kattan henüz hizmete sokulmayan ve asansörü bulunmayan asansör boşluğundan aşağışa düştü.

    Ağır yaralanan Özatak, çağırılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından yoğun bakım servisine alınan Özatak'ın durumunun kritik olduğu belirtildi.Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse, hastanaye giderek yaralanan Özatak'ın durumu hakkında bilgi alıp, babası Sadi Özatak'a geçmiş olsun dedi.

    Durumu kritik

    Hakkari İl Sağlık Müdürü Özlem Köse, olayda yaralanan Özatak'ın durumunun kritik olduğunu belirterek, "Çocuğumuzun kaza nedeniyle beyin travması geçirdi. Şu an için durumu kritik. Sevk edilmesi için her şeyi ayarladık. Ançak buradaki beyin cerrahı doktorumuzun bu süreç içinde burada takibinin yapılmasının en uygun olacağını söyledi. Şu an yoğun bakıma alındı. Burada 3 gün uyutulacak. Babasının da iznini alarak burada tedavisi sürecek. İnşallah eski sağlığına kavuşur" dedi
    Baba Sadi Özatak ise, hastaneye gelip geçmiş olsun dileklerinde bulunan başta Hakkari Valisi Muammer Türker olmak üzere diğer tüm yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi. Özatak,"Oğlumun asansör boşluğundan nasıl düştüğünü henüz bilemiyorum. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaya el koydu. Onların araştırmalarını bekleyeceğiz. şu an olayın şokunu yaşıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, olayın nasıl olduğunu araştırmak için okuldaki güvenlik kemarası görüntülerine de el koydu. Savcılık emniyetin aldığı görüntülerden yola çıkarak olayda ihmali bulunan sorumlular hakkında soruşturma başlattı.

    Liseliler protesto etti

    Arkadaşlarının ağır yaralanması üzerine Endüstri Meslek Lisesi'nden yaklaşık 100 öğrenci Hakkari Valiliği binası içinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne protesto yürüyüşü yaptı. 'Yönetim istifa' ,'Dağda okul istemiyoruz', 'İnşaat okul istemiyoruz', 'Hükümet istifa', 'Sorumlular nesap versin' slogan atan öğrencilerin valilik binasına gitmelerine önlem alan polis izin vermedi. Protestocu öğrenciler daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi'ne yürüdü. Daha sonra okul önünde toplanan öğrencier burada bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra sınıflarına girdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow