hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li Yeniçeri Meclis'te ''Türk Bayrağı" açtı

    MHPli Yeniçeri Mecliste Türk Bayrağı açtı
    expand

    MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Arif Nihat Asya'nın Bayrak Şiiri'nden bazı mısraların çıkarılmasına, TBMM Genel Kurulu'nda Türk bayrağı çıkararak, tepki gösterdi.

    TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, 3 milletvekili gündemdışı söz aldı.

    "Milli eğitimde millilik sorunu" hakkında gündemdışı konuşan Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son zamanlardaki uygulamalarıyla millilikten giderek uzaklaştığını savundu. Yeniçeri, bakanlığın, eğitimin sorunlarıyla ilgilenmek yerine milli değer, simge ve değerlerle uğraşmayı kendisine iş edindiğini ileri sürdü.

    Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son marifetinin Türk Edebiyatı kitaplarında yer alan Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirinin, "Sana benim gözümle bakmayanın/ Mezarını kazacağım/ Seni selamlamadan uçan kuşun/ Yuvasını bozacağım" mısralarının çıkarılması olduğunu belirtti.

    Yeniçeri, "Yakında, İstiklal Marşı'nın da 'Kahraman ırkıma bir gül' ya da 'Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal' mısraları ırkçılık içeriyor diye Bayrak Şiiri gibi çıkarılırsa şaşmayınız. Sanattan, mecazdan, teşbih-i beliğden, mecaz-ı mürselden, kinayeden habersiz bir zihniyet Milli Eğitim Bakanlığı'na egemen. Bu ülkede milliyet özürlüler, tarih özürlüler, devlet özürlüler, bağımsızlık özürlü olanlar var. Şimdi buna bir de bayrak özürlüler eklendi" diye konuştu.

    Özcan, konuşması sırasında yanında getirdiği Türk bayrağını çıkararak, Arif Nihat Asya'nın Bayrak Şiiri'ni okudu.

    "Başbakan, çakma Fenerbahçeli mi?"

    CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türk futbolunun geleceğine ilişkin gündemdışı konuşmada, 3 Temmuz 2011'de bir emniyet operasyonuyla 52 yıllık
    Türkiye Süper Ligi'nde taşların yerinden oynadığını söyledi. Özcan, özel yetkili cumhuriyet savcısının emriyle, aralarında Fenerbahçe Başkanı, Beşiktaş yöneticisi ve teknik direktörü, Trabzonsporlu yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını, bazılarının tutuklandığını anımsattı.

    İddianame incelendiğinde, teknik takibin aylar önce başladığını, ligin de 22 Mayıs 2011'de sonuçlandığının belli olduğunu belirten Özcan, "Bu durumda, operasyona başlamak için neden 3 Temmuz tarihi beklenildi? Fenerbahçe'ye açık açık haksızlık yapılmasının nedeni nedir? Kendisi de Fenerbahçe kongre üyesi olan Başbakan, Fenerbahçe üzerinde oynanan oyunlara neden dur dememektedir? Başbakan, gerçek mi yoksa çakma Fenerbahçe taraftarı mıdır?" diye sordu.

    "Olay gibi sunuluyor"

    AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de Adıyaman'da toplumsal barışın önemine ilişkin gündemdışı söz aldı.

    Adıyaman Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde başörtülü bir vatandaşa, ilin Garnizon Komutanı'nın diploma verdiğini anımsatan Metiner, "Başı açık yurttaşımız için yapılmayan haber, başı örtülü söz konusu olduğunda olay gibi sunuluyor. Diplomayı veren TSK mensubu olmasaydı, sadece başörtüsü boyutuyla gündeme gelmiş olacaktı. TSK mensubu olunca, olayın başka mecraya çekilmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

    Metiner, Türkiye'nin, düne nazaran iyi noktada olduğunu, demokrasinin giderek kökleştiğini, her alanda giderek normalleştiğini, eşitsizliklerin bir bir kaldırıldığını kaydetti.

    Gündemdışı konuşmaların ardından Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısının görüşmelerine geçildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow