hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'yi Sberbank'a benzetti!

    AK Partiyi Sberbanka benzetti
    expand

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sberbank ile AK Parti arasında çok önemli bir benzerlik olduğunu belirterek "Rusya'nın yarısı Sberbank'a güveniyor, yani Rusya'daki her iki kişiden birinin Sberbank'ta hesabı var. Türkiye'de de her iki seçmenden biri bize güveniyor" dedi.

    Bağış, Denizbank Sberbank özel kutlama programında yaptığı konuşmada, Rusya-Türkiye açısından tarihi bir gün yaşandığına işaret ederek, geçmişte iki ülke arasında yaşanan ilişkilerin bugünkü kadar sıcak olmadığını dile getirdi.

    Geçmişte Türkiye'den Rusya'ya gidip orada devlet başkanlarıyla görüşemeden geri dönen devlet büyükleri olduğunu ifade eden Bağış, iki ülke açısından artık farklı bir noktaya gelindiğini kaydetti.

    Egemen Bağış, Türklerle Ruslar'ın 13'üncü yüzyıldan bu yana iç içe olduklarını ve tarihin iki ülkeye birbirlerine saygı duymayı öğrettiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "İşte bugün o saygının, sevginin, işbirliğinin, çıkarların çok daha doruğa yükseldiği bir gün oldu. Rusya Devlet Başkanı ülkemize geldi, bir çok anlaşma imzalandı. Sayın Başbakanımızla birlikte yaptıkları basın toplantısında bir çok konuda, özellikle dünyanın şu an yakından takip ettiği Suriye gibi hassas konularda bile Türkiye ile büyük ölçüde hem fikir olduklarını ilan etti. Böyle anlamlı bir günün gecesinde böyle bir gecede bir arada olmamız anlamlı..."

    Denizbank'ın Türkiye'de 15 yıldır hem milli hem de uluslararası başarılara imza attığına değinen Bağış, son 10 yıl içinde Denizbank'ın 3 kez el değiştirmesine karşın yönetiminin değişmediğini hatırlattı.

    Bağış, Denizbank'ın Türkiye'ye hem de Türkiye'ye güvenenlere kazandırdığını ifade ederek şunları kaydetti: "Rakamlar zaten bir çok şeyi teyit ediyor. Sberbank'ın yaptığı yatırım önemli bir miktar fakat bunun karşılığını almaları daha da önemlidir. Denizbank'ın, Türkiye'nin özel bankaları arasından 6'ıncı sıraya, bütün bankalarımız arasından 9'uncu sıraya yükselmiş olması bu kurumsal istikrarın devamı açısından çok çok önemlidir."

    Sberbank ile AK Parti arasında çok önemli bir benzerlik olduğunu belirten Bağış, "Rusya'nın yarısı Sberbank'a güveniyor, yani Rusya'daki her iki kişiden birinin Sberbank'ta hesabı var. Türkiye'de de her iki seçmenden biri bize güveniyor. İnşallah biz onu da artıracağız, onlarda yatırımcılarını artıracak" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow