hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıl ajan Türkiye'ye geliyor

    Kızıl ajan Türkiyeye geliyor
    expand

    Türkiye önümüzdeki günlerde en az James Bond kadar ünlenen yeni bir casusu daha ağırlayacak. Washıngton'daki casusluk faaliyetleri nedeniyle Rusya'da neredeyse milli kahraman olan kızıl ajan Anna Chapman Haziran ayında Antalya'da bir defilede podyuma çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    James Bond'dan sonra Türkiye yine casusların merkezi oldu. Ama, bu sefer gelen isim farklı. Dünya onu ABD'nin merkezinde yaptığı casusluk faaliyetleriyle tanıdı.

    "Kızıl Ajan" lakabıyla tanınan Anna Chapman'ın asıl adı, Anna Vasılyevna Kuşçyenko. 1983 doğumlu bu genç kadın, Rusya'nın dünyaya tanıttığı en güzel ve en ünlü casus olarak tarihe geçti bile.

    Bir İngilizle evlenen, Londra'da casusluk faaliyetlerine başlayan ve ardından ABD'ye transfer olan Anna Chapman'ın yolu İstanbul'dan bile geçmişti.

    27 Haziran 2010 günü New York'ta FBI'ın yaptığı bir baskında 9 kişilik bir casusluk şebekesinin içinde yakalandı. Rus dış istihbarat servisi, Anna ve arkadaşlarını Washington'daki etkili kişilerle ilişki kurmak ve bilgi edinmek için hazırlamış ve görevlendirmişti..

    Bir casus takası ile ülkesine dönen Chapman, deşifre olunca,, mankenlik ve fotomodellik kariyerinde yükseldi. Pekçok erkek dergisine poz verdi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve yakında yeniden Türkiye'ye geliyor. Bir moda markasının davetlisi olan Anna Chapman, haziran ayında Antalya'da yapılacak olan moda günlerinde podyuma çıkacak. Defileden alacağı ücreti de Moskova'daki sokak çocukları yararına bağışlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow