hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu da "Organik Tarım Müzesi"

    Bu da Organik Tarım Müzesi
    expand

    Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz: "Bir üniversite öğrencisi organik tarım konusunda A'dan Z'ye her şeyi burada bulacak, gece bile açığız" şeklinde açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19 Mayıs ilçesinde kurulan Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz Organik Tarım Müzesi'nde, anaokulu öğrencisinden üniversite öğrencisine kadar herkese organik tarım hakkında seminerler verilecek, çiftçilere organik tarımın incelikleri anlatılacak. Müze yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz (76), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıldır tarımla iç içe olduğunu söyledi. Son 12 yıldır organik tarımla ilgilendiğini anlatan Engiz, organik tarımın genel tarım içinde yenilik olduğunu belirtti. Organik tarımın, Türk tarım ürünlerinin ihracat şansını daha da artırdığını vurgulayan Engiz, "Organik tarımda 100 bin dolarlık ihracatımız var ancak inanıyorum ki bu 1 milyar doları bulacak" dedi.

    Organik Tarım Müzesi kurulması fikrinin sağlık sektöründe çalışan oğlu Oğuz Engiz'den geldiğini anlatan Engiz, şöyle devam etti: "Müzemizde, 70 kişinin aynı anda katılabileceği bir seminer salonu oluşturduk. Burada sürekli organik tarımla ilgili seminerler düzenleyeceğiz. Ziraat mühendislerinin, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, Ziraat Mühendisleri Odası'nın da bu çalışmalarımızda bizlere katkı sağlamasını talep edeceğiz. Burası sadece 19 Mayıs ilçesinin değil tüm Türkiye'nin müzesi. Burada, organik tarımla ilgili ne yazılıp çizilmişse bir araya toplayacağız. 12 yıldır organik tarımla ilgili biriktirdiğim kitaplarımı buraya okunması için yerleştirdim.  Ayrıca üniversitelerden de organik tarımla ilgili yayınların kopyalarını isteyerek organik tarımla ilgili bir literatür oluşturacağız. Belli başlı derneklerden alınan yayınları burada kullanıma açacağız." 

    Organik tarımla ilgili el kitabı hazırlanarak çiftçilere dağıtılacağını açıklayan Engiz, şunları kaydetti: "Anaokulu öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar herkese organik tarımla ilgili seminerler vereceğiz. Biz sadece organik tarımla ilgili yapılması gerekenleri anlatacağız. Üniversitelerimizin bastırdığı broşürleri dağıtıp, organik tarımın yaygınlaşması için elimizden geleni yapıcağız. Hiçbir şey satmayacağız. Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri değerlendirmek için müteşebbisleri organik tarım sanayine teşvik edeceğiz. Çiftçiler buraya rahatça gelerek, güncel tarım olaylarını buradan öğrenecek."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow