hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    John Kennedy'nin son anları 45 yıl sonra ortaya çıktı

    John Kennedynin son anları 45 yıl sonra ortaya çıktı
    expand

    Eski ABD Başkanlarından John F. Kennedy'nin suikasta uğramadan dakikalar önce çekilmiş fotoğrafları 45 yıl sonra ilk kez ortaya çıktı.

    TIME dergisinde yayımlanan fotoğraflar Dallas'ta mücevher toptancılığı yapan H. Warner King isimli biri tarafından çekildi.

    Fotoğraflarda güneşli bir günde Kennedy ve eşi Jackie'yi görmek için toplanan kalabalığın neşeli olduğu açık bir şekilde görülüyor.

    45 yıldan uzun bir süreden beri evde saklanan fotoğraflar sonunda Warner King'in olay günü sadece 10 yaşında olan kızı Soni King tarafından TIME dergisine teslim edildi.

    Sonia King fotoğrafların hikayesini şu sözlerle anlattı:

    "Babam 2. Dünya Savaşı sırasında Yeni Zelanda'da amatör fotoğrafçılık yapıyordu. Emektar Leica'sında birden fazla objektifle sıkça Kodakrom slayt fotoğraf çekerdi. Fotoğrafçılıkla hep ilgilendi ve resimlerini arşivlemede de çok organizeydi.

    Benim tüm ailem Kennedy'lere aşıktı. Babam işi gereği sürekli seyahat etse de Kennedy'nin Dallas'a geleceğini duyunca o gün kentte bulunmayı ayarladı. Çünkü fotoğraflarını çekmek istiyordu. Dallas'ı çok iyi biliyordu, bu sayede konvoya nerede yaklaşabileceğini de biliyordu."







    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow