hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK ihalesinde fesat iddiası

    TSK ihalesinde fesat iddiası
    expand

    TSK'ya bağlı bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 54'e yükseldi.

    İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün başlatılan ve aralarında muvazzaf askerlerin de yer aldığı 51 kişinin yakalandığı operasyon kapsamında bugün 3 kişi daha gözaltına alındı.

    Operasyonlarda, 100 polis ekibinin görev aldığı bildirildi.

    Sivil 37 şüphelinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde, 17 askerin ise Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'nda işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

    Bu arada, mali polisin yaklaşık 1 yıl süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından başlatılan operasyonla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

    TSK'nın bazı birliklerinin gıda ihalelerine fesat karıştırması olayının, İstanbul'da faaliyet gösteren 4 firma aracılığıyla yapıldığı, başta Tuzla Piyade Okulu olmak üzere birçok askeri birliğe eksik, tüketim tarihi geçmiş ve fahiş fiyatla gıda maddesi satıldığı iddia edildi.

    İhaleleri haksız şekilde alan firmaların, bunun karşılığında bazı kamu görevlileri ile askerlere nakit para verdikleri, kredi kartı borcunu ödedikleri veya çeşitli hediyeler gönderdikleri ileri sürüldü.

    Öte yandan, ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen firmaların, tüm belgelerine el konularak incelendiği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow