hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın cinayetinde örnek karar!

    Kadın cinayetinde örnek karar
    expand

    Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kadın cinayetinde örnek bir karara imza attı. Kendisini aldattığı iddiasıyla karısını öldüren Metin Cihangir'in ileri sürdüğü nedenlerle cinayetin birbirinden bağımsız olduğuna karar verdi. "İyi hal ve tahrik" indirimi yapmadan Cihangir'i, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

    Ankara'da yaşayan Gönül Dilekçi, 34 yaşında ve iki çocuk annesiydi.

    Şiddet gördüğü için eşinden boşanmaya karar verdi ancak eşi tarafından bıçaklandı. Eşi sadece iki ay tutuklanıp, serbest bırakıldı. Mahkeme, Metin Cihangir'e 'konuttan uzaklaştırma' cezası verdi.

    Serbest kalan eşinden tehdit telefonları alan genç kadın, babasının evine yerleşti. Tehditler nedeniyle bu kez de babası savcılığa başvurdu. Gönül Dilekçi'ye koruma verilmesine karar verildi. Ancak Dilekçi,  koruma istemediğini söyledi  ve kadın korunmadı.

    Metin Cihangir, Gönül Dilekçi'nin kaldığı evin çatısından içeri girdi, eşini 4 yerinden bıçaklayarak kayıplara karıştı. Dilekçi'nin anne ve babasını arayarak "kızınızı öldürdüm, sizi de öldüreceğim" şeklinde tehditte bulundu.

    Metin Cihangir, bir süre sonra yakalandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da davaya sahip çıktı.

    Cihangir, savunmasında karısının kendisini aldattığını savundu ve Facebook yazışmalarını delil olarak gösterdi. Eşinin Facebook üzerinden fuhuş yaptığını iddia etti.

    Kadın Cinayetleri Platformu, bu iddia üzerine harekete geçti ve Gönül Dilekçi adına açılan sahte Facebook hesabının bizzat eşi tarafından, ceza indirimi almak için açıldığını belgeledi.

    Ancak Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önceki cinayetlerde izlenen yolu izlemedi.

    Kadına ait hesapların incelenmesini reddeden mahkeme, cinayet suçunun bu iddialardan bağımsız olduğuna karar verdi.

    Metin Cihangir'e iyi hal ya da tahrik indirimi yapmayan mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapse hükmetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow