hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dadaş Film Festivali'nde kazananlar belli oldu

    Dadaş Film Festivalinde kazananlar belli oldu
    expand

    8. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında yapılan yarışmada, en iyi erkek oyuncu İlyas Salman, en iyi senaryo yazarı Emin Alper, en iyi görüntü yönetmeni George Chiper, en iyi film "Lal Gece" seçildi.

    Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, festivalin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi, ardından yarışmada dereceye girenler açıklandı.

    Reis Çelik'in yönettiği "Lal Gece" en iyi film, İlyas Salman en iyi erkek oyuncu, Saki Çimen, "Ateşin Düştüğü Yer" filmiyle en müzik ödülü, Pelin Esmer, "Gözetleme Kulesi" ile en iyi yönetmen, Emin Alper de "Tepenin Ardı" filmiyle en iyi senaryo yazarı seçildi.

    "Lal Gece" filmindeki rolüyle Dilan Aksüt ile "Gözetleme Kulesi"nde oynayan Nilay Erdönmez'e en iyi kadın oyuncu ödülü verildi. Reis Çelik, "Lal Gece" filmiyle en iyi kurgu, "Tepenin Ardı" filmiyle de George Chiper de en iyi görüntü yönetmeni ödülüne layık görüldü.

    Törende, sinema sanatçısı Abdurrahman Keskiner'e "onur ödülü" verildi.

    Ödülünü alan Keskiner, yaptığı konuşmada, kentteki tarihi yerlerin yeni binalar arasında kaybolduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Hiçbir şey yok. Şehirdekiler, böyle bir festivale sahip çıkmamış. İletişim fakültesi var. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne ödül için gitmiştim. O kadar kalabalıktı ki. Şuraya bakıyorum, İstanbul'dan gelenlerin dışında kimse yok. Ne kadar yazık. Hiç olmazsa, iletişimde okuyan talebeler gelse. Festival, iletişim fakültesi talebeleri için çok büyük bir şans."

    Bunun üzerine Eşref Kolçak da, "Has konuştun. Biraz daha fırça çekmen lazımdı. Bu işle ilgili olanların aslında burada olması gerekirdi. Böyle bir terbiyesizlik görmedim ben" ifadelerini kullandı.

    Salonun boş olmasının saygısızlık olduğunu belirten Kolçak, "Bunlardan ne beklersiniz. Ne yapacaklar yani. Nasıl bir sinema yapacaklar. Bu kadar mı ilgileri? Bundan sonra çıkacaklar sinema yapacaklar, öyle mi?" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow