hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sepp Blatter bin pişman

    Sepp Blatter bin pişman
    expand

    FIFA Başkanı Sepp Blatter yazın bölgedeki 50 dereceye varan sıcaklıkları hatırlatarak "Evsahipliği hakkını Katar'a vermekle hata yapmış olabiliriz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA Başkanı Sepp Blatter, Katar'ın evsahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bölgede yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceye kadar çıktığını söyleyen Blatter, "Evsahipliği hakkını Katar'a vermekle hata yapmış olabiliriz" ifadesini kullandı.

    2022 Dünya Kupası'nın oynanacağı yaz aylarında Katar'da sıcaklığın 50 dereceye kadar ulaştığını hatırlatan Blatter, "Kararın alındığı tarihte hata yapmış olabiliriz.Ancak artık geri dönüş söz konusu değil " dedi.
    Konuyu gelecek ay yapılacak olan FIFA İcra Kurulu Toplantısı'nda gündeme getireceklerini ifade eden Blatter, "Kavurucu yaz sıcaklığında maçların oynanması akılcı değil. Turnuvayı Katar'a vererek bir hata yapmış olabiliriz. Ancak Katar'ın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması, futbolun küreselleşmesi için önemli bir fırsat olacak. Futbolun geleceği için dünya kupasının kış aylarında oynanması fikrine destek toplamaya çalışacağım" dedi.

    Öte yandan İngiltere Futbol Federasyonu ve Premier Lig Yönetimi, takvimin değiştirilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow