hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk ekmeğe zam yok

    Halk ekmeğe zam yok
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Şu anda halk ekmeğe zam görünmüyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson'u makamında kabul eden Topbaş, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Kadir Topbaş, bir gazetecinin "Haydarpaşa Garı ve Kadıköy Meydanı Planı'yla ilgili Kadıköylüler'in itirazına ret kararı verilmesi"ne ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi: "CHP'nin temaülünü bu konuda gayet iyi biliyoruz. Milletimiz de iyi biliyor. Zaman kaybından başka bir şey olmuyor. Haydarpaşa Planı'nın bulunduğu yer artık liman fonksiyonu olarak yeterli ölçekte değil. İstanbul için lojistik merkez ve bir liman özelliği çok çok düşük. Dünya ölçeğiyle baktığınızda çok ufak bir liman özelliğine sahip. Türkiye'de yeni limanlar oluşturulmakta. Burası da artık yerleşim alanı içerisinde kaldığı için yeni bir düzenleme düşünülmektedir."

    Projenin, kentin Asya yakasına turizm ağırlıklı olmak üzere önemli katkı ve ekonomik girdi sağlayacağını anlatan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstanbul'a önemli değer katacak bir proje. Burada yapılan itirazları Meclisimiz değerlendirdi, uygun görmediği için reddetti. İtirazlarda samimiyet olsa, farklı şeyler çıkabilir ama siz bunu sadece engelleme adına, öne geçme adına yaparsanız, bunlar tabiki itibar görmez. Bu konu mecliste yıllardan beri olan ve üzerinde çalışılan bir plan. Üzerinde çok kez incelemeler yapıldı. Birçok uzman ve akademisyenin de katkısı oldu. Tabii demokratik bir ülkedeyiz, yargı yolu açık. CHP'nin özelliği bu; hemen yargıya taşımak. O da olmadı Anayasa Mahkemesi'ne götürmek. Milletimiz de CHP'nin bu tarzını ve tavrını gayet iyi biliyor. Bunun biraz siyasi olduğunu düşünüyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir gazetecinin, "Kararın yargı yoluna taşınması söz konusu olduğunda, 'iptal' kararı verilirse, planda değişiklik olacak mı?" sorusuna da Topbaş, "İBB Meclisi'nin kararıyla ilgili yargı süreci başlatırlarsa o yargının vereceği karardır. Zaten bunu plan yapma yetkisini, Bakanlık bize vermişti. Çalışmalar yaptık, Meclisimiz'den geçti. Ulaştırma Bakanlığımızın buradaki tasarrufu, bu plan doğrultusunda olacak. Buna göre bir değerlendirme yapılacaktır" yanıtını verdi.

    Topbaş, "Ekmeğe yapılan zammı nasıl değerlendiriyorsunuz? Halk ekmeğe zam gelecek mi?" sorusu üzerine de şöyle konuştu: "Fırıncılar Odası'nın açıklamalarını hep beraber gördük. 'Zorunlu olduğunu ve maliyet girdilerinden yüksek olduğundan bahisle, bir zam yapmak zorunda kaldıklarını' söylediler. Halk ekmeğe önümüzdeki günlerde zam görünmüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii ki un başta olmak üzere, ekmeği imal ettiğimiz malzemeleri alış, ihaleyle olduğu için süreçlerimiz şu anda, bizim geçmiş değerler üzerinden yapılmaktadır. İlerde farklılık çıkarsa onu değerlendirmek lazım. Şu anda halk ekmeğin önünde bir zam görünmüyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow