hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 Aşure Günü ne zaman? Diyanet Aşure Günü tarihi

    2021 Aşure Günü ne zaman Diyanet Aşure Günü tarihi
    expand

    Aşure Günü tarihi 2021 yılında bu gün için hazırlık yapacak olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet, dini günler takviminde Aşure Günü’nün hangi tarihte idrak edileceğini belirtmişti. Peki, 2021 Aşure Günü ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl Muharrem ayının 10. gününde idrak edilen Aşure Günü bu yıl Ağustos ayına denk gelecek. Aşure hazırlayacaklar ve dağıtacaklar bu gün için hazırlıklarını önceden yapacaklar. Peki, anlamlı gün Ağustos ayının kaçında olacak?

    AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN? İŞTE 2021 AŞURE GÜNÜ TARİHİ

    Diyanet dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre muharrem ayının 10. Günü 18 Ağustos’a denk gelecek. Yani 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü Aşure Günü olarak kutlanacak.

    Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak yine Hicri 61 yılının Aşure Gününde (10 Ekim 680) Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin, 72 yakını ile birlikte Irak Kerbela'da şehit edildi. Bu olay her yıl İslam Dünyasında hüzünle anılmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow