hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir Umut Yeter dizisi nerede çekiliyor, Köyceğiz nereye bağlı?

    Bir Umut Yeter dizisi nerede çekiliyor, Köyceğiz nereye bağlı
    expand

    Kanal D’nin merakla beklenen yeni dizisi Bir Umut Yeter’in nerede çekildiği projenin takipçileri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Cumartesi günleri diziseverlerle buluşan projenin çekildiği mekanlarda yer alan doğal güzellikler dizinin takipçilerinin dikkatinden kaçmadı. Peki, Köyceğiz nerede?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir Umut Yeter’in Köyceğiz’de gerçekleştirilen çekimleri sonrasında diziseverler projenin çekildiği alanları araştırmaya başladı. Tatil planı yapan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktalarından olan Köyceğiz sahip olduğu doğal güzellikleriyle ilgi odağı olmaya devam ediyor.

    BİR UMUT YETER’İN ÇEKİLDİĞİ KÖYCEĞİZ NEREDE?

    Muğla’ya bağlı olan Köyceğiz yeşil ve mavinin birleştiği turistik bir yer olarak biliniyor. Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Köyceğiz’de çeşitli su sporları yapılabilirken konaklama imkanları da bölgeyi tercih noktalarından biri haline getiriyor.

    KÖYCEĞİZ’İN TARİHÇESİ

    Köyceğiz'in tarihi M.Ö. 3400 yıllarına kadar uzanır. Bu yörede varlık gösteren ilk uygarlık Karyalılardır. Sonra sırasıyla İskitler, Asurlular, İyonyalılar, Dorlar, Akalar, Persler, Hellenler, Seleykoslar, Romalılar, Selçuklular, Menteşeoğulları ve Osmanlılar yöreye hakim olmuştur. Köyceğiz'in tarihi ile ilgili ilk bilgileri tarihçi Herodot, coğrafyacı Strabon ve İngiliz arkeolog Hoskin vermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    M.Ö. 2000 yıllarında Yunanlar ve Akalar'ın deniz yolu ile Ege kıyılarına çıkmaları ile sahilde yeni koloniler kurulmuş, iç kısımlarda ise Karyalıların kolonileri ile gelişim sağlanmıştır. Böylece ilçe M.Ö. 1000 yıllarında oldukça iyi bir konuma gelmiştir. Köyceğiz Gölü'nün Akdeniz'le birleştiği yerde Kaunos şehri Karya'nın önemli limanlarından ve ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Akropol, ünlü mabetler ile Harab ve Susan kaleleri önemli tarihi eserlerdir.

    Osmanlılar döneminde ilçe Hurşit Paşa'nın Muğla Mutasarrıflığına getirildiği dönemde bugün bulunduğu yer olan Yüksekkum'a taşınmıştır (1884). İstiklal Savaşı'nda düşman saldırısına uğramış, 1919 yılı sonunda Tahirağa, Mehmet Zeki Osman Ağa ve Tevfik Bey'lerin öncülüğünde Kuva-i Milliye Teşkilatı kurularak yurt savunmasına dahil edilmiştir.Buranın Kuvai Milliye komutanı Dr Hikmet Kıvılcımlıdır. Köyceğiz adının nereden geldiğine gelince: Efsanelere göre Köyceğiz, gölün alanı üzerinde bulunan bir ovada kurulmuş. Bilinmeyen bir zamanda ovayı sular basmış. Felaketin seyrine gelenler gölün doğu kısmında kalan birkaç evi ve insanı görünce: "Bütün şehir batmış, sadece kıyıda bir Köyceğiz kalmış." demişler. Bugün hâlâ gölün altında bir batık şehir olduğuna inanılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow