hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'nın vurduğu Çernihiv'de can kaybı 17'ye yükseldi

    Rusyanın vurduğu Çernihivde can kaybı 17ye yükseldi
    expand
    KAYNAKİHA

    Rusya ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentinde gerçekleştirdiği füze saldırısında ölü sayısı 17'ye, yaralı sayısı 60'a yükseldi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor. Rus ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentini füzeyle hedef aldığı saldırının bilançosu artıyor. Ukrayna Devlet Acil Servisi'nden yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye, yaralı sayısının ise 60'a yükseldiği bildirildi. Arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Saldırı sonucu konutlarda, bir hastanede, bir üniversitede ve onlarca araçta büyük hasar meydana geldiği öğrenildi.

    "UKRAYNA YETERLİ SAYIDA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE SAHİP OLSAYDI BU OLMAZDI"

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Zelenski, "Ne yazık ki ölü sayısı artabilir. Eğer Ukrayna yeterli sayıda hava savunma sistemine sahip olsaydı ve dünyanın Rus terörüne karşı koyma kararlılığı yeterli olsaydı bu olmazdı. Teröristler ancak terörü durdurabilecek ve hayatı koruyabilecek olanları korkutmayı başarırlarsa hayatları yok edebilir. Kararlılık önemlidir. Destek önemlidir. Ukrayna'nın kararlılığı yeterlidir. Ortaklarımızın da eşit derecede yeterli kararlılığına ve bunun sonucunda da yeterli desteğine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow