hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump’tan ‘sınır dışı’ çıkışı: "Gazze yanlısı eylemleri bastıracağım"

    KAYNAKCnnturk.com

    ABD’nin eski Başkanı Trump, Beyaz Saray’a dönmesi halinde üniversite kampüslerindeki Filistin yanlısı protestoları bastıracağını ve yabancı öğrencileri sınır dışı edeceğini söyledi. Trump, İsrail’in Gazze saldırılarını sürdürmesini desteklediğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Filistin yanlısı protestoları bastıracağım, öğrencileri sınır dışı edeceğim" dedi. Açıklama ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'tan geldi.

    Çoğunluğu Yahudi olan bir grup bağışçıya kasım ayındaki seçimleri kazanması halinde Filistin yanlısı protesto hareketini 25 ya da 30 yıl geriye götüreceği sözünü verdi.

    Öte yandan, Trump İsrail’in Gazze’deki saldırısı konusunda aylardır yaptığı çelişkili açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. İsrail’in terörle savaşı sürdürme hakkını desteklediğini belirtti.

    İsrail’in Gazze’ye yapılan saldırılarına yönelik protestoları, radikal bir devrimin parçası olarak nitelendirdi.

    Daha önceki açıklamalarında Trump, İsrail’e çağrıda bulunmuş “savaşınızı bitirmek zorundasınız demişti.

    Trump’a bağışçılar tarafından, protestolara katılan öğrenci ve akademisyenlerin gelecekte ABD’de iktidar mevkilerine gelebileceği konusunda endişeler dile getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump, Beyaz Saray'a geri dönmesi halinde protestoları bastıracağını ve yabancı öğrencileri sınır dışı edeceğini söyledi.

     Columbia Üniversitesi’ndeki kampları boşaltan New York polisini överek, bu yaklaşımın diğer şehirler tarafından da uygulanması gerektiğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow