hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 LGS kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika? LGS 1. ve 2. oturum sınav süresi bilgileri!

    2023 LGS kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika LGS 1. ve 2. oturum sınav süresi bilgileri
    expand

    Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınav, 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 2023 LGS sınavına girecek olan binlerce öğrenci sınava dair süre detaylarını inceliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın başlamasından itibaren öğrenci için 15 dakika sure belirledi. Sınav başladıktan 15 dakika sonra öğrenci sınava giremeyecek. Peki, 2023 LGS kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika? İşte LGS 1. ve 2. oturum sınav süresi bilgileri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liselere Geçiş Sistemi (LGS) saati ve süresiyle ilgili ayrıntılar sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte gündeme geldi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Sınav için artık son hazırlıklarını yapan öğrenciler bir yandan da sınav saati ve süresiyle ilgili bilgilere göz atıyor.  Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr/" internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek. MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran'da ilan edilecek.

    LGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

    LGS kılavuzunda saat ve süre bilgilerine yer verildi. Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. LGS 1.oturum sınavı 10.45'te sona erecek, 2.oturum ise 12.50'de sona erecek.

    LGS 1.VE 2.OTURUM KAÇ DAKİKA?

    Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow