hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon rakamları açıklandı! 2023 Ocak ayı ABD enflasyon verileri...

    ABD enflasyon rakamları açıklandı 2023 Ocak ayı ABD enflasyon verileri...
    expand

    Türkiye'deki enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından piyasada ABD enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki, ABD enflasyon rakamları ne oldu? İşte ABD'de gözlerin üzerinde olduğu 2023 Ocak ayı enflasyon rakamları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun süredir düşüş grafiği sergileyen Amerika Birleşik Devletleri enflasyonunun ocak ayında düşüp düşmediği konusunda bilgi edinmek isteyen kişilerin gözü ABD Ocak ayı enflasyon rakamlarındaydı. ABD enflasyon verileri ile ilgili son dakika açıklama bugün yapıldı.

    ABD 2023 OCAK ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

    ABD enflasyon oranı Ocak ayı rakamları bugün (14 Şubat 2023 Salı) saat 16.30'da açıklandı. Son dakika haberine göre, emtia ve para piyasalarının dikkatle takip ettiği ABD Ocak ayı enflasyonu beklentiyi aşarak yıllık yüzde 6,4 artış kaydetti.

    ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENTİ ORANI

    ABD aralık ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) yıllık yüzde 6,5’e geriledi. Aylık TÜFE ise yüzde -0,1 oldu. ABD'de enflasyon kasımda aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 7,1 yükselmişti. Çekirdek enflasyon ise yüzde 5,7 olarak gerçekleşti. Böylece enflasyon 6 aydır düşüş trendine girmiş oldu. Bu ayki ABD enflasyon verisi ise 6,2 oranında olması bekleniyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow