hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD perakende satışları Mart ayı verisi açıklandı

    ABD perakende satışları Mart ayı verisi açıklandı
    expand

    Yayımlanan veriler, ABD'de Perakende Satışların Mart ayında aylık bazda yüzde 1 düşüşle 691,7 milyar dolara gerilediğini ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikalılar, Mart ayında perakende mağazalarında ve restoranlarda harcamalarını art arda ikinci ayda da azalttı. Bu, tüketicilerin Ocak ayındaki harcama patlamasının ardından daha temkinli olmaya başladığının bir işareti oldu.

    Perakende satışlar, Mart ayında Şubat ayına göre yüzde 1 düştü ve bu, bir önceki aya göre yüzde 0,2′lik düşüşten daha keskin bir düşüş oldu. Otomobil, elektronik eşya ve ev içi ve bahçe mağazalarının satışlarındaki düşüş düşüşü tetikledi. 

    Satışlardaki düşüş, tüketiciler daha yüksek faiz oranlarıyla ve bir yıl süren yüksek enflasyonun etkisiyle boğuşurken ekonominin soğuduğuna dair yakın tarihli diğer kanıtlara katkıda bulunuyor. Şirketler daha az açık iş ilanı veriyor, sağlam kalmasına rağmen işe alma yavaşladı ve işten çıkarmalar arttı.

    Ayrıca ekonomistler, geçen ay iki büyük bankanın iflas etmesinden sonra bankaların borç vermeyi geri çekip çekmediğini yakından izliyor. Birçok küçük banka mevduatlarını daha büyük rakiplerine kaptırdı, bu da onları tüketicilere ve işletmelere daha az kredi vermeye zorlayabilir, bu da büyümeyi daha da zayıflatabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PİYASA TEPKİSİ

    Anlık piyasa tepkisiyle hızlı bir düşüşün ardından ABD Dolar Endeksi yönünü tersine çevirdi ve en son, gün için %0.15 kazançla 101.15 seviyesinde işlem görüyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow