hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ÜFE'sinde yılın en büyük artışı

    ABD ÜFEsinde yılın en büyük artışı
    expand

    Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun bildirdiğine göre, ABD üretici enflasyonu Temmuz ayında beklenenden fazla yükselerek bir yıl süren soğuma eğilimini tersine çevirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de üretici fiyatları Temmuz 2023'te aylık bazda yüzde 0,3 artarak yüzde 0,2'lik piyasa tahminlerinin üzerinde gerçekleşti. Haziran ayında aşağı yönlü revize edilmiş okumayı takip eden veri Ocak ayından bu yana en büyük artış oldu.

    Yıllık bazda ÜFE, Haziran ayındaki yüzde 0,2'nin ve baz etkileri nedeniyle yüzde 0,7'lik tahminlerin üzerine çıkarak yüzde 0,8 arttı. 

    Beklenenden daha sıcak gelen verilerin Fed'in enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceğine dair endişeleri artırmasıyla, raporun yayınlanmasının ardından ABD hisse senedi vadeli işlemleri düştü.

    Rapor, Tüketici Fiyat Endeksi'nin fiyatların Temmuz ayında yıllık yüzde 3,2 arttığını göstermesinden sadece bir gün sonra geldi . Ekonomistlerin beklediği yüzde 3,3'ün altında olan bu artış, büyük ölçüde önceki yıl daha yumuşak bir enflasyon rakamıyla yıldan yıla yapılan karşılaştırmalardan kaynaklandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow