hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de enflasyon beklentileri düştü

    ABDde enflasyon beklentileri düştü
    expand

    New York Fed’in tüketici beklentileri anketine göre ABD'de enflasyonun önümüzdeki 12 ay için yüzde 5,75 seviyesinde olacağı öngörüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD tüketicilerin enflasyon beklentileri azaldı. Haziran ayında rekor seviyeye çıktıktan sonra düşüşe geçen benzin fiyatlarının etkisi enflasyon duyarlılığında kendini gösterdi. Gelişmeyle birlikte Fed yetkilileri cephesinde yavaşlatıcı açıklamalar beklenmeye başladı.

    New York Fed’in sonuçları açıklanan tüketici beklentileri anketine göre tüketiciler ağustos ayında enflasyonun önümüzdeki 12 ay için yüzde 5,75 seviyesinde olacağı öngörüsünde bulundu. 2021 yılı Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye gerilediği gözlenen bu öngörü temmuz ayında yüzde 6,2'ydi. Tüketiciler ayrıca önümüzdeki 3 yıl boyunca fiyat artışlarının yüzde 2,8 oranında olacağı tahmininde bulundu. Temmuz ayında ise bu oran yüzde 3,2'ydi.

    Tüketiciler bunun yanı sıra ağustos ayında önümüzdeki 5 yıl boyunca fiyat artışlarının Fed'in hedef enflasyon oranı olan yüzde 2 seviyesinde gerçekleşeceğini öngördü. Temmuz ayında bu oran yüzde 2,35, New York Merkez Bankası'nın anketi yapmaya başladığı yıl başında ise yüzde 3'tü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow