hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açıklandı! Merkez Bankası Aralık 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte TCMB faiz kararı!

    Açıklandı Merkez Bankası Aralık 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu İşte TCMB  faiz kararı
    expand

    Merkez Bankası Aralık 2023 faiz kararı bu yılın son faiz kararı oldu. Bir süredir faiz artışı yönünde karar veren Para Politikası Kurulu’nun 2023 yılının son faizinde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu. Peki, ekonomi piyasasının kilitlendiği Merkez Bankası Aralık 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte TCMB'nin duyurduğu yılın son faiz kararı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası tarafından her ay açıklanan faiz kararları ile politika faizi belirleniyor ve açıklanan kararlar sonrasında gözler döviz kurlarında ve altın fiyatlarında oluyor. Bir süredir istikrarlı bir şekilde faiz artışı yönünde karar veren TCMB’nin yılın son kararında nasıl bir adım attığı ise bu hafta netleşti. Peki, TCMB’nin merakla beklenen kararı ne oldu?

    MERKEZ BANKASI ARALIK 2023 FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Merkez Bankası Aralık 2023 faiz kararı 21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14.00’te duyuruldu. TCMB'den yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre faizler yüzde 42.5'a çekildi ve TCMB faizi 250 baz puan artırmış oldu.

    Açıklandı Merkez Bankası Aralık 2023 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu İşte TCMB  faiz kararı

      Karar öncesinde ve sonrasında tüm gelişmeler CNN TÜRK canlı yayınında...

    YILIN GERİ KALANINDA MERKEZ’İN FAİZ KARARI NELER OLMUŞTU?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocak ayında faizi yüzde 9’da sabit tutan TCMB, şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapmış ve politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti. Mart, nisan ve mayıs aylarında faizler yüzde 8.5'ta sabit bırakılırken ilk önemli artış haziran ayında gelmişti. Haziran ayında faizler yüzde 15'e çekilirken, temmuz ayında da bir kez daha artış yapılarak faizler yüzde 17.5'a çıkarılmıştı. Ardından ağustosta yüzde 25'e, eylülde yüzde 30 seviyesine, ekim ayında ise 500 baz puan faiz artışına gidilerek faizler yüzde 35'e yükseltilmişti. Kasım ayında da artış devam etmiş ve 500 baz puan daha artırılan faizler yüzde 40'a yükseltilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow