hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Fed kararına doğru ivmeyi iyice artırdı! İşte uzmanlardan son piyasa yorumları

    Altın Fed kararına doğru ivmeyi iyice artırdı İşte uzmanlardan son piyasa yorumları
    expand

    Altın hafta içindeki yükselişini Fed'in faiz kararını açıklayacağı bugün de devam ettiriyor. Uluslararası piyasada ons altın, yurt içi piyasada gram altın açılıştan itibaren primlenerek önemli seviyelere geldi. Peki yatırımcıların dikkatle takip ettiği analistler ne diyor? İşte yanıtı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları Dolar ve Hazine getirilerinin Fed'in önemli politika kararı öncesinde durmasıyla hafta başındaki yükselişi sürdürdü.

    Fed'in faiz kararını açıklayacağı günde ons altın 1.650 dolar üzerinde işlem görürken yurt içi piyasalarda gram altın ise 992 TL seviyelerinde seyrediyor.

    Fed'in faiz oranlarını 75 baz puan daha artırması yaygın olarak beklenirken, piyasalar, faiz artırımlarının hızını yakında yavaşlatabileceğine dair son spekülasyonlar arasında ileriye yönelik yönlendirmesine odaklanacak.Altın Fed kararına doğru ivmeyi iyice artırdı İşte uzmanlardan son piyasa yorumları

    Bu arada, güçlü ABD verileri önceki oran artışlarının henüz ekonomik ivmeyi azaltmadığını ve Fed'in agresif kalmaya devam etmesini sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son kazanımlara rağmen altın baskı altında kalarak, Nisan 2020'deki pandemi başlangıcından bu yana en düşük seviyelerine yakın kaldı.

    "FED HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATIRSA..."

    Daily FX'te altın fiyatlarına ilişkin analizini sunan David Cottle, "Fed Başkanı Jerome Powell, bundan sonraki herhangi bir agresif artışın verilere bağlı olacağını söylemek konusunda oldukça istekli. Piyasa katılımcıları dünyanın en önemli merkez bankasından bu ılımlı 'güvercinsel' kaymayı beklediklerinden Dolar gerektiği gibi biraz parladı. Ancak Fed hayal kırıklığına uğratırsa altın tekrar düşebilir. Altın boğaları için risk, Fed'in burada eksik teslimat yapmasıdır. Piyasalar tarafından beklenenden daha şahin olarak algılanan bir açıklama, altına temelden baskı uygulayabilir." dedi.

    ONS ALTIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER

    Kitco News'te yer alan ons altın fiyat analizinde ise şu ifadelere yer verildi:

    Teknik olarak, altın vadeli ayıları hala sağlam genel yakın vadeli teknik avantaja sahip. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.700,00 dolarda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.600,00 dolar seviyesindeki sağlam teknik desteğin altına itmek. İlk direnç 1.670.90 dolarda ve ardından geçen haftanın yükseği 1.679.40 dolarda görülüyor. İlk destek bu haftanın düşüğü 1.633.60 dolarda ve ardından Ekim'in düşüğü 1.621.10 dolarda görülüyor. Wyckoff'un Piyasa Notu: 2.5

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow