hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret açıklandı! 2024 asgari ücret zam oranı belli oldu!

    Asgari ücret açıklandı 2024 asgari ücret zam oranı belli oldu
    expand

    Asgari ücret zam oranı için komisyon geçtiğimiz günlerde peş peşe iki toplantı gerçekleştirmiş, üçüncü toplantı için gözler yapılacak resmi açıklamalara çevrilmişti. Bugün yapılan son dakika açıklaması sonrasında “asgari ücret zam oranı belli oluyor mu?” sorusu akıllara geldi. Peki, asgari ücret bugün mü açıklanacak? CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan detayları anlattı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zam oranı için geri sayım sürerken oldukça önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi ve işveren temsilcileriyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Beştepe’ye davet etti. Davet sonrasında olası beklentiler oluştu ve “asgari ücret bugün açıklanır mı” sorusu akıllara geldi.

    2024 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI BELLİ OLUYOR

    CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan asgari ücret toplantısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Toplantıdan asgari ücretin yeni rakamı çıkacak mı? Beklentiler bu ücretin belirlenmesi yönünde ancak şimdiye kadar iki toplantının yapıldığını ve bu yapılan iki toplantıda masaya henüz rakamların gelmediğini hatırlatmamızda fayda var.

    Arda Erdoğan “belli olacak mı, böyle bir izlenim var mı?” sorusuna ise “elbette uzun bir süredir aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taraflarla görüşmesini bekliyorduk. Üçüncü toplantıda ilk rakamların ifade edilmesi bekleniyordu. Bu sebeple Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek bu görüşmenin rakamların açıklanacağı bir görüşme olma ihtimali oldukça yüksek. Eğer biz de o rakamları önümüzdeki saatlerde öğrenmiş olursak 2024 yılında uygulanacak asgari ücretin de netleştiğini belirtmiş olacağız” yanıtını verdi.

    Son dakika: Asgari ücret belli oldu

    Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow