hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak
    expand

    Avrupa Merkez Bankası (ECB), para politikasını belirlemek amacıyla düzenlediği faiz kararı global piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. ECB'nin, Avrupa bölgesindeki ekonomik koşulları dikkate alarak faiz oranlarında bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merak ediliyor. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ECB'nin Ekim ayındaki faiz kararı, yatırımcılar ve piyasa analistlerinin gündeminde yer alıyor. Faiz oranlarının seviyesi, dolar, euro, borsa ve kripto para piyasaları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Faiz oranlarının artırılması durumunda, yatırımcıların güvenli varlık olarak gördüğü tahviller daha cazip hale gelebilir ve bu durum döviz ve hisse senedi piyasalarından çıkışlara neden olabilir. Diğer taraftan, faiz oranlarının düşürülmesi durumunda ise likiditenin artması ve yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi mümkün olabilir.

    AVRUPA MERKEZ BANKASI (ECB) FAİZ KARARI NE ZAMAN?

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Kurulu ekim ayı faiz toplantısı takvimi belli oldu. Buna göre; ECB faiz kararı toplantısı 26 Ekim 2023 Perşembe günü yapılacak. Toplantı sonrası faiz kararı saat 15.15'te açıklanacak. ECB'den en son yapılan açıklamada, Banka'nın 3 temel politika faizini 25 baz puan artırma kararı aldığı, 20 Eylül'den itibaren refinansman faizinin yüzde 4,50'ye, mevduat faizinin yüzde 4'e ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 4,75'e yükseltildiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow