hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BİST yükselişi devam edecek mi? Borsa İstanbul'da günün beklentileri 14.07.2023

    BİST yükselişi devam edecek mi Borsa İstanbulda günün beklentileri 14.07.2023
    expand

    Borsa İstanbul rekor serisini sürdürüyor. En son dün BIST 100 endeksi, yüzde 0,41 artışla günü 6.368,35 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.436,83 puana taşıdı. Analistler haftanın son günü öncesinde beklenen veri ve gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün haftanın 4. işlem gününü (13 Temmuz Perşembe) rekorla kapattı. Endeks 26,30 puan arttı, 6.368,35 puandan günü tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. En yüksek seviye rekoru 6.436,83 puan oldu.

    Dün borsada toplam işlem hacmi 134,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    Gedik Yatırım "Teknik olarak, göstergeler alım bölgelerinde olmasına karşın yorgunluk sinyalleri ve alt periyotlarda negatif uyumsuzlukların görülmesi, gün içi ve kısa vadede kar satışlarına karşı temkinli olunmasına işaret etmekte. Kısa vadede 6.200 üstünde yükseliş eğilimini korumasını beklediğimiz endekste, gün içi 6.300 desteğini takip ediyoruz. 6.300 korunması ile yeni zirve olan 6.436 ve 6.500 direnç seviyeleri hedef olması beklenebilir. 6.500 doğru ataklar sonrası kar satışları beklenebilir. Olası geri çekilmelerde 6.300’ün aşağı kırılması durumunda 6.265 ve 6.200 destekleri ön plana çıkabilir." dedi.

    Ahlatcı Yatırım "Uluslararası arenadaki ilişkiler doğrultusunda pozitif gelişmelerin piyasaya yansıması haftaya görülecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Körfez ülkelerine ziyaret) Daha önceki görüşmelerimizde 'Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya hazırız' dediler. Bunu bu ziyaretle noktalamış olacağız." dedi. ‘’1 aylık dönemde Merkez Bankası net rezervleri 14,2 milyar dolar iyileşme gösterdi. Bu rakamlar ekonomi, finans, ticaret çevrelerine güven ve cesaret veriyor" diyerek konuşmasında döviz riskinin geride kaldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı enflasyonunda tek haneye indirileceği ve ekonomiyi güçlendirecek adımların atıldığını söyledi. Aynı zamanda 2. Çeyrek bilanço beklentilerinin de fiyatlamalara yansıması BİST 100 Endeksi için hızlı yükseliş hareketi oluşturabilir. Geri çekilmeler yatay negatif olarak gün içinde görülse de, derinleşmeden tepki alımlarıyla yeniden pozitif fiyatlamaya yerini bırakıyor. Teknik olarak yükseliş trendinin devamının gelebileceğini ve genel görünümde bozulma olmadığını söylemek mümkün görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow