hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SPK Bülteni yayımlandı: 1 hisse brüt takasa alındı, 3 hissede emir paketi uygulaması

    SPK Bülteni yayımlandı: 1 hisse brüt takasa alındı, 3 hissede emir paketi uygulaması
    expand

    Dofer Yapı paylarında 29 Kasım seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak. Kent Gıda, Kalkınma Bankası, ve Orma Tarım paylarında 29 Kasım seans sonuna kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu sermaye artırımlarına da onay verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Dofer Yapı Malzemeleri paylarında 30/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

    Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DOFER.E paylarında 30/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

    Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kent Gıda, Kalkınma Bankası, ve Orma Tarım paylarında 30/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

    3 HİSSEDE EMİR PAKETİ

    Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KENT.E, KLNMA.E ve ORMA.E paylarında 30/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

    3 ŞİRKETİN SERMAYE ARTIRIMINA ONAY

    SPK, Çan2 Termik’in tahsisli sermaye artırmına izin verirken Döktaş Dökümcülük’ün bedellisine ve Sun Tekstil’in bedelsiz sermaye artırımını onayladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇAN 2 TERMİK'E ONAY

    Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Çan2 Termik AŞ'nin pay ihracını onayladı.

    SPK haftalık bülteninde konu ile ilgili şu bilgiler verildi:

    "a) Çan2 Termik AŞ’nin (Şirket) 1.262.050.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 800.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, Borsa İstanbul AŞ’nin (Borsa) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü (Prosedür) çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatı ile beraber toplam satış hasılatı tutarı 3.005.423.800 TL’ye karşılık gelecek adet ve nominal tutarda artırılması nedeniyle ihraç edilecek ve mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanarak tahsisli olarak Şirket ortağı Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ’ye (Odaş) Şirket’e koymuş olduğu sermaye avansından karşılanmak üzere satılacak paylara ilişkin ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebinin; pay satış fiyatı nominal değerden, Odaş'ın Şirket paylarında 21- 27.07.2023 tarihleri arasında yapmış olduğu satış işlemlerindeki en yüksek satış fiyatından düşük olmayacak şekilde ve Prosedür çerçevesinde baz fiyat veya söz konusu baz fiyattan yüksek olacak şekilde belirlenmesi suretiyle olumlu karşılanmasına,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    b) Tahsisli sermaye artırımına katılacak Odaş’ın yönetim kurulu başkanı Burak ALTAY tarafından verilen, ihraç edilecek payların Odaş'ın Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ (MKK) nezdindeki hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle Borsa’da satılmayacağı, Borsa’da satılması sonucunu doğuracak işlemlerde bulunulmayacağı yönündeki taahhüdün Odaş’ın yönetim kurulu kararına da bağlanarak gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususunda MKK’ya bilgi verilmesine karar verilmiştir. "

    DÖKTAŞ DÖKÜM'ÜN BEDELLİSİNE ONAY

    Sermaye Piyasası Kurulu, Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi AŞ'nin pay ihracını onayladı. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 162 milyon TL bedelli sermaye artıracak.

    Şirket'in 162 milyon TL olan mevcut sermayesi artırım sonrası 324 milyon TL'ye ulaşacak. Satış türü "halka arz" olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SUN TEKSTİL'İN BEDELSİZİNE ONAY

    Sermaye Piyasası Kurulu, Sun Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ'nin pay ihracını onayladı. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 339 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artıracak. Şirket'in 135,6 milyon TL olan mevcut sermayesi artırım sonrası 474,6 milyon TL'ye ulaşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow