hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrolün varil fiyatı geriliyor

    Brent petrolün varil fiyatı geriliyor
    expand

    Dünyada petrol fiyatları, çıktığı zirveden aşağıya inmeye devam ediyor. Bu sabah saat 09.36 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre %0,26 düşüşle 81,69 dolar oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 82,63 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 81,9 dolar seviyesinde tamamladı. Bu sabah saat 09.36 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre %0,26 düşüşle 81,69 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 77,25 dolardan işlem gördü.

    Fiyat Düşüşünün Sebepleri

    Petrol fiyatlarındaki düşüşün arkasındaki ana nedenlerden biri, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının, düşük enflasyona geçiş sürecinin beklenenden daha uzun sürebileceğini göstermesiydi. Fed'in son toplantısına ilişkin yayınlanan tutanaklar, politika faizinin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalabileceğini ve bazı Fed yetkililerinin gerekirse faiz oranlarını artırmaya açık olduğunu ortaya koydu.

    Fed'in Faiz İndirimi Beklentileri

    Tutanakların yayınlanmasının ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde faiz indirimlerine başlama ihtimali %50'ye geriledi. Tutanaklar öncesinde bu ihtimal %65 olarak fiyatlanıyordu. Bu durum, petrol fiyatlarının düşüşüne katkıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonuç olarak, petrol fiyatları, Fed tutanaklarının etkisiyle düşüş eğilimine girdi. Piyasalar, Fed'in faiz politikaları ve ekonomik beklentiler doğrultusunda şekillenmeye devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow