hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere ikramiye ödemesinde son gelişme!

    Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak Çalışan emeklilere ikramiye ödemesinde son gelişme
    expand

    "Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek mi, ne zaman?" sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gündem oldu. 5 bin lira Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri 11-14 Kasım tarihleri arasında milyonlarca emeklinin hesabına yatırıldı. Çalışan emeklilerin de alıp almayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili Erdoğan'dan önemli açıklama geldi. Peki, çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne yatacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümü nedeniyle verilen 5 bin liralık ikramiyeden çalışanlar da dahil tüm emeklilerin yararlandırılması konusu gündeme geldi. Çalışmayan emeklilere geçtiğimiz günlerde ödenen 5 bin liralık tek seferlik ikramiyenin çalışan emeklilere ödenmesi için çalışmalar başladı. Çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek. Yapılacak çalışma sonrasında ikramiyenin kapsamı kamuoyuna duyurulacak.

    ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emekli vatandaşlar için talimat verdi. Konuyla ilgili olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 'Çalışan emeklilere de 5 bin liralık ikramiye verilmesi için Cumhurbaşkanımız bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi' dedi. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacı ile bir defaya mahsus bir defaya 5 bin TL ödeme kararı almıştık. Ödemeler hesaplara yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim için de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Pazartesi günkü Kabine Toplantımızda gerekli düzeltmelerin yapılması talimatını verdik. Gerekli çalışmalar tamamlandı. Önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacağız. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklilerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

    Emekliye ikramiye düzenlemesinde yasal süreç torba yasa ile olması bekleniyor. Emekli ikramiyesinin gelecek ay alacakları maaş takvimine yetişmesi bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow