hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro ve dolar 1 aydan fazla süre sonra yeniden eşitlendi

    Euro ve dolar 1 aydan fazla süre sonra yeniden eşitlendi
    expand

    Euro, ABD doları karşısında 20 Eylül'den bu yana ilk kez 1,0006'yı gördü. ING eknomoistleri, burada bir kırılmanın keskin bir yükselişi tetikleyebileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro Dolar kuru, kilit parite seviyesinden yükselmeye devam ediyor. Hollanda merkezli dev banka ING, burada olası bir kırılmanın 1,02'ye hızlı ve dik bir yükselişi tetikleyebileceğini bildiriyor.

    GELECEK HAFTAKİ FED TOPLANTISI DOLARA BİRAZ DAHA DESTEK SAĞLAYABİLİR

    İşte ING ekonomistlerinin değerlendirmesi:

    “Birkaç hafta oldu, ancak şu anda euro/dolar kurunun düşük doğal gaz fiyatlarına ve ticaret koşullarındaki iyileşmeye yanıt verdiği görülüyor. EUR/USD tüm yıl boyunca fiyat hareketini içeren bir düşüş kanalından çıkmakla tehdit ettiğinden burada biraz dikkatli olmalıyız. Bu, 1,00'lik bir kırılmanın, 1,02'ye oldukça keskin bir kısa süreli sıkışmayı tetikleyebileceği ve en azından bu yılki EUR/USD düşüşünün oranını (çeyrek başına yüzde 5) yavaşlatabileceği anlamına geliyor.

    O zaman muhtemelen 1.00 seviyesinin EUR/USD'yi , gelecek haftaki Fed toplantısının dolara biraz daha destek sağlamasından önce, yarınki ECB toplantısı da dahil olmak üzere ivmeyi artırabilecek bir etap.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow