hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliler maaşlarını nasıl alacak ve nasıl para çekecek? Emekliler bankaya gidebilir mi? Yeni gelişme!

    Emekliler maaşlarını nasıl alacak ve nasıl para çekecek Emekliler bankaya gidebilir mi Yeni gelişme
    expand

    Tam kapanma sürecinde muafiyet durumu bulunmayan emekliler maaşlarını nasıl çekecekleri konusunda düşünmeye başlamıştı. Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı ve kısıtlı sürelerle muafiyet hakkı getirildi. Peki, emekliler maaşlarını nasıl çekecek? Emekliler bankaya gidebilir mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanlığı tam kapanma sürecinde merak edilen sorularla ilgili yanıtları vermişti. Binlerce emekliyi yakından ilgilendiren açıklama da bu yanıtta gelmişti.

    Normal şartlarda 18 günlük tam kapanma sürecinde emeklilerin sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyeti bulunmuyordu. Milyonlarca emekli maaşlarını nasıl çekecekleri konusunda  belirsizlik yaşamıştı. Bu durumla ilgili yeni gelişme yaşandı. İşte detaylar…

    EMEKLİLER MAAŞLARINI NASIL ÇEKECEK? EMEKLİLER BANKAYA GİDEBİLİR Mİ?

    Emekliler, 3-15 Mayıs’taki maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş, aylık ve ücret ödemeleri için güzergah ve zaman kuralına uygun davranmak kaydıyla en yakın banka şubesine ve ATM’lere gidebilecek. Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi amacıyla bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde esnemeye gidilebilecek.

    Yani emekliler kendilerine en yakın banka şubesine giderek maaşlarını çekebilecekler. Bu güzergah içerisinde kontrolde olan emekliler muaf olacaklar. Ancak ikametgahları ile kontrol edildikleri alan arasında illiyet bağı bulunmayanlar cezai işlem ile karşı karşıya kalacaklar. Yani örnek olarak farklı bir ilçede oturup başka bir ilçedeki atm’ye gidenler bu kapsamda yer almayacaklar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow