hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evlilik kredisinde yaş şartı var mı, başvuru ne zaman? Evlilik kredisi şartları neler?

    Evlilik kredisinde yaş şartı var mı, başvuru ne zaman Evlilik kredisi şartları neler
    expand
    KAYNAKNeşe Akbaş / Cnnturk.com Muhabiri

    "Aile Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlandı. Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Aile ve Gençlik Fonu Yönetmeliği yayımlandı. Bu yeni yönetmelik, Aile ve Gençlik Fonu'nun işleyişi, fonun finansal kaynakları ve bu kaynakların nasıl kullanılacağına dair detayları içeriyor. Yayımlanan yönetmelikle birlikte, fonun çalışma prensipleri ve esasları net bir şekilde tanımlanmış olup, fonun sağlayacağı mali desteklerin dağıtımı konusunda önemli kurallar belirlendi. Peki, evlilik kredisinde yaş şartı var mı, başvuru ne zaman? İşte evlilik kredisi detayları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evlenecek çiftleri yakından ilgilendiren evlilik kredisi detayları gündemde yerini aldı. Yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla verilecek olan faizsiz krediyle ilgili önemli gelişme açıklandı. Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak.

    EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ile ilgili merak edilen tarih detayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 12 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan evlilik kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Aile Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlandı. İlk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlıyoruz." dedi.

    EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ ŞARTI VAR MI?

    Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları belli olmaya başladı. İki sene geri ödemesiz, devlet destekli 150 bin TL evlilik kredisi yaş sınırı hakkında ise AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta "Kanunla bir yaş sınırı koymadık. Proje kapsamında değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    150 BİN FAİZSİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow