hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED ekim ayında faiz artıracak mı?

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak FED ekim ayında faiz artıracak mı
    expand

    Ekim FED faiz kararı, piyasaları yakından takip eden yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın, dolar, petrol fiyatlarına yön veren FED faiz kararı, yapılacak olan toplantı sonrası FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte FED toplantı tarihi 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalarda altın, dolar ve euro yatırımcıları, kararlarını yönlendirmek için Ekim ayı Fed faiz kararını bekliyor. FED son toplantısında banka faiz oranını değiştirmeyerek 2023 Eylül ayı için 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu.

    Federal Reserve (Fed), Amerika Birleşik Devletleri'nin merkez bankasıdır ve ülkenin para politikasını belirler. Faiz oranı kararları, ekonominin genel durumunu, enflasyonu ve istihdamı etkileyebilir. Bu nedenle, Fed'in faiz kararları finans ve ekonomi dünyası için büyük öneme sahiptir. FED'in politika yapma organı olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faiz oranları ve diğer para politikası araçları üzerinde düzenli olarak toplanır. FOMC toplantıları sonrasında yapılan açıklamalar, ekonominin yönü hakkında önemli ipuçları içerebilir.

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı 31 Ekim-1 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak. Toplantının ardından FED Başkanı Powell'ın Ekim ayı FED faiz kararını 1 Kasım saat 21.00'de duyurması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED TOPLANTISI HANGİ AYLARDA 2023?

    Ekim/Kasım: 31-1

    Aralık: 12-13

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow