hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazırız

    TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazırız
    expand

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bakanı Fatih Karahan, Katar Ekonomik Forumu'nda enflasyonun düşürülmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB Başkanı Fatih Karahan Katar Ekonomik Forumu'nda konuştu. Karahan enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını ve enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazır olduklarını söyledi.

    Karahan "Piyasa enflasyonun düşeceğine inanıyor ama tahminimiz konusunda farklılıklar var. Bizim beklentimiz yüzde 38, piyasanın beklentisi yüzde 44 seviyesinde." dedi. Karahan enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini dile getirdi.

    "ENFLASYONDA UZUN VADELİ HEDEFİMİZ YÜZDE 5"

    TCMB Başkanı Fatih Karahan Karahan sözlerine şöyle devam etti; "Enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkındayız ve enflasyonu düşürmek için elimizden geleni yapacağız. Enflasyonda uzun vadeli hedefimiz yüzde 5. Biz para politikamızı sıkı tutmak konusunda kararlıyız". Büyüme beklentisine dair Karahan "Türkiye ekonomisi geçen yıl güçlüydü ama büyüme iç talep destekli olarak gerçekleşti. 2024'te geçen yıla kıyasla daha az büyüme olabilir. Bizim şu anda sosyoekonomik refaha en büyük katkımız fiyat istikrarını sağlamak olacaktır." yorumunu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karahan son açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi'nin enflasyon konusunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow