hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin bir barajı daha geçti... Adım adım zirveye!

    Bitcoin bir barajı daha geçti... Adım adım zirveye
    expand

    Bitcoin 50 bin 368 dolara kadar yükseliş gösterdi. Böylece Kasım 2021'de gördüğü 69 bin dolar olan tarihi yüksek seviyesine bir adım daha yaklaşmış oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto piyasası, Bitcoin öncülüğünde yükselişine devam ediyor. Geçen hafta 46 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, yeni haftaya 49 bin dolar seviyesinde başladı. Ardından 2 yıldan fazla bir süredir görülmeyen 50 bin dolar seviyesi aşıldı.

    Bu yükselişte ABD’de ilk spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’na (ETF) girişler etkili oluyor.

    COİNTR Araştırma Departmanı’nın analizine göre, Bitcoin ETF’leri, onaylanmasının ardından bir ayda 10 milyar dolarlık varlık yönetimi hacmine ulaştı.

    Lider kripto para birimi yükseliş serüvenine devam ediyor. Bitcoin yeni günde 50 bin 100 dolarlı seviyelere kadar yükseliş gösterdi.

    Bitcoin'i takip eden lider altcoin Ether ise önceki işlem seansından bu yana yüzde 19,35 yani yüzde 0,74 artışla 2.651,70 seviyesinde işlem gördü. Geriye dönüp bakıldığında son dört haftada Ether, yüzde 5,01 oranında değer kazandı.

    Solana/ABD Doları ise önceki işlem seansına göre 2,1778 yani yüzde 1,95 artışla 113,7300 seviyesinde işlem gördü. Geriye dönüp bakıldığında, Solana son dört haftada yüzde 20,72 oranında kazanç elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow