hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto parada bu kez SVB krizi! USD Coin'de dolar eşitliği bozuldu

    Kripto parada bu kez SVB krizi USD Coinde dolar eşitliği bozuldu
    expand

    ABD'li Circle Internet Financial tarafından çıkarılan sabit kripto para (stablecoin) USD Coin, dolar sabitinden düşerek 90 Cent'in altına indi. USDC'de yaşanan krizde SVB çöküşü etkili oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    USD Coin (USDC) dolar sabitini kaybetti. Sabit kripto para birimi (stablecoin) üreticisi Circle Internet Financial, ABD tarihindeki en büyük banka iflaslarından biri haline gelen Silicon Valley Bank (SVB) çöküşünde 3,3 milyar doların içeride kaldığını açıkladı. Ardından yatırımcılar tepki satışı yaptı.

    Circle, 40 milyar dolarının 3,3 milyar dolarını Silicon Valley Bank'ten (SVB) çekemediğini açıkladı.

    CoinGecko verilerine göre, yaklaşık 41 milyar dolaşımdaki arzıyla kriptodaki en büyük ikinci stabilcoin USDC, saat 15:25 itibarıyla yaklaşık 87 Cent fiyatından işlem görüyor ve hareketli bir grafiğe sahip.

    ABD'de resmi kişi ve kurumlar tarafından bir çok kez güvenilirliğiyle örnek gösterilen USDC gibi varlığa dayalı stablecoin'lerde, dolar gibi yüksek likiditeye sahip başka bir varlığa karşı belirli bir değeri tutması amaçlanıyor.

    Bu sabit kripto paralar çeşitli şekillerde gelirler ve Circle's gibi bazıları nakit ve tahvil gibi rezervlerle destekleniyor. Yatırımcılar, kripto alım satımları arasında hareket ederken genellikle fonlarını sabit kripto paralara yatırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow