hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu yıl Kurban Bayramı ne zaman 2020? Bayram tatili kaç gün, Kurban Bayramı ayın kaçında?

    Bu yıl Kurban Bayramı ne zaman 2020 Bayram tatili kaç gün, Kurban Bayramı ayın kaçında
    expand

    Kurban Bayramı 2020 yılında Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde idrak edilecek. Toplamda 4 gün sürecek olan bayram öncesi kurban ibadetini yerine getirecek olan kişilerin beklediği vekaleten kesim ücreti de geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Peki, bu yıl bayram hangi gün başlayacak, ayın kaçında sona erecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 yılında Kurban Bayramı Temmuz sonuna ve Ağustos başına denk gelecek. Bayram tatili süresi ise Kurban Bayramı'nın denk geldiği günler nedeniyle büyük ölçüde bayramla sınırlı kalacak.

    2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler 2020 takviminde yer alan bilgilere göre bayram 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak. Bayram 1 Ağustos 2020 Cumartesi, 2 Ağustos 2020 Pazar ve 3 Ağustos 2020 Pazartesi günleri devam edecek. 30 Temmuz 2020 Perşembe günü ise Kurban Bayramı arifesi olacak.

    BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

    Bayramın cuma günü başlayıp pazartesi günü tamamlanacak olması nedeniyle bayram tatilinin 9 güne çıkarılması durumu şimdilik mümkün görünmüyor. Ancak konuyla ilgili resmi açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak.

    VEKALETEN KURBAN KESİM ÜCRETİ NE KADAR?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2020 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975 lira, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURBANLAR NASIL KESİLECEK?

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'in Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kasaplar çalışma başlattı.

    Kesim yapılacak yerlerin duvarlarına Kovid-19 kurallarını içeren broşürler asıldı, görevlilere özel tulum, maske, dezenfeksiyon spreyleri ve eldiven dağıtıldı. Bayramda mezbahalarda yoğunluk olacağı için hazırlıklara günler öncesinden başlandı.

    Antalya'da kasaplar, mezbahalarda özel tulumlar giyerek, maske, eldiven ve baret takarak kesimi gerçekleştirecek.

    Kesilen kurbanlar soğuk hava deposunda bekletildikten sonra belirlenen firmalar tarafından parçalanarak, özel bezler içinde elle temas etmeden evlere teslim edilecek.

    "İnsan sağlığı her şeyden önemli "

    Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, AA muhabirine, salgın nedeniyle ilk kez çok farklı bir Kurban Bayramı kutlanacağını söyledi.

    Çok dikkatli olunması gerektiğini aktaran Yardımcı, mezbahanın ve etin yüklendiği kamyonların her defasında dezenfekte edildiğini, sıcak suyla yıkandığını bildirdi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow