hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra Borsası'nda Filistin krizi

    Londra Borsasında Filistin krizi
    expand

    Londra Metropolitan Polisi, Pazar günü Londra Menkul Kıymetler Borsası'nı (LSE) Pazartesi günü ticarete açıldığında bozmayı planladıklarından şüphelenilen altı kişinin tutuklandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra Metropolitan Polisi, altı kişinin Londra Menkul Kıymetler Borsası'nı hedef alarak zarar vermeyi ve ticarete açılmasını engellemeyi amaçladığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu. Tutuklamalar, planlanan bir saldırıya ilişkin bilginin Metropolitan Polisine iletilmesi üzerine gerçekleştirildi.

    Saldırı şüphelisi olarak İsrail ile ticaret yapan silah üreticilerini hedef alan bir İngiliz aktivist grubu olan Palestine Action belirtildi.

    Aktivist grup, LSE'nin İsrail'e yönelik desteklerini eleştiren bir yazı yayımladı. Londra polisi, Merseyside Polisi ile işbirliği yaparak altı kişiyi cezai hasara neden olmak için komplo kurmak suçlamasıyla tutukladı.

    Altı tutukludan beşi serbest bırakılırken, biri hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve yakın bir zamanda mahkemeye çıkarılacak.

    Pazartesi günü ve bugün borsa, normal işleyişine devam etti.

    1986 yılından bu yana fiziksel bir işlem platformu olmayan LSE, tüm hisse senedi işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow