hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley Asya ülkelerinin büyümeleri için pozitif

    Morgan Stanley Asya ülkelerinin büyümeleri için pozitif
    expand

    Morgan Stanley'e göre Asya, yıl sonuna kadar gelişmiş ekonomilerden yüzde 5 daha hızlı büyüyecek. MS, gelişmiş pazarlardan yüzde 5 daha yüksek bir büyümenin 2017'den bu yana en güçlü büyüme olacağını belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley (MS) ekonomistleri, Çin'in COVID-19 kısıtlamalarını gevşetmesi, güçlü iç talep ve faiz oranlarının daha az kısıtlayıcı bölgede kalması sonucu Asya'nın ekonomik büyümesinin 2023 sonuna kadar gelişmiş ülkeleri yüzde 5 geride bırakabileceğini söyledi.

    Chetan Ahya liderliğindeki MS Asya ekonomistleri, ABD ve Avrupa'daki son bankacılık stresinin Asya'nın daha iyi performans gösterdiğini güçlendirdiğini söyledi.

    Ahya, "Kredi verme standartları ABD ve Avrupa'da sıkılaşacak ve buna karşılık iç talep üzerinde baskı oluşturacak. Bu, dış talepteki toparlanmanın kısıtlanması şeklinde Asya'ya sıçrayacak olsa da, Asya'nın büyüme farklılıklarının Asya lehine kaymasına izin vermeye devam etmek için yeterli iç talep oluşturabileceğini düşünüyoruz." diye yazdı.

    MS ayrıca, Çin'in yeniden açılmasının bölgenin geri kalanına fayda sağladığını ve Asya'nın diğer üç büyük ekonomisinin (Japonya, Hindistan ve Endonezya) iç talebi yönlendiren ekonomiye özgü faktörlere sahip olduğunu söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow