hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roubini: Dünya ekonomisi ağır çekim bir tren enkazında

    Roubini: Dünya ekonomisi ağır çekim bir tren enkazında
    expand

    Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, insanlığın küresel boyutlarda bir krize doğru gittiği konusunda uyarıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlü ekonomist Nouriel Roubini Financial Times'a verdiği demeçte, küresel toplumun ​​savaşlar, salgın hastalıklar ve kıtlık zamanlarına geri götürebilecek bir dizi yeni tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi.

    Wall Street'in 'Doktor Kıyamet' olarak adlandırdığı “Bence dünya gerçekten ağır çekim bir tren kazasının üzerinde. Daha önce var olmayan büyük yeni tehditler var ve bunlar birikiyor ve biz bu konuda çok az şey yapıyoruz ” dedi.

    Roubini'ye göre politikacılar ve ekonomistler, kötüleşen ekonomik krizde hüküm sürme çabalarıyla sistematik olarak hatalar yapıyorlar. Örneğin, enflasyonla mücadele için harcanacak çabayı ve zamanı ciddi şekilde hafife aldıklarını söyledi. Roubini, genel konsensüsün " altı aylık durgunluk, önemli " olduğunu söyledi, ancak bu fikre katılmadığını dile getirdi.

    Ekonomist, İngiltere'nin "zaten bir stagflasyonda" olması ve ileride negatif ekonomik büyüme beklentisi olması nedeniyle Avrupa'daki durumun " çok daha kötü " olduğuna inanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roubini, hem kamu hem de özel küresel borcun, 1999'da yüzde 220'den 2019'da küresel GSYİH'nın yüzde 350'sinde mevcut seviyede olması nedeniyle, dünya çapındaki merkez bankalarının ekonomik krizle mücadele edecek kadar faiz oranlarını artırmasının pek olası olmadığını da sözlerine ekledi.

    Roubini'ye göre tüm küresel tehditlerle başa çıkmaya yardımcı olabilecek tek şey, nükleer füzyondaki atılımlar gibi teknolojik gelişmelerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow